Świetnie uchwycone, jednak także mam niedosyt jeśli chodzi o dolną cześc kadru...
P.S. Co to za kropka na niebie, po prawej?
Szukaj
Świetnie uchwycone, jednak także mam niedosyt jeśli chodzi o dolną cześc kadru...
P.S. Co to za kropka na niebie, po prawej?
za mało podłogi...oj byli tu kiedyś mistrzowie podłogi...
D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...
Podoba mi się... Bez usztuczniania... I cisza na temat podłogi... jakiej podłogi???
Podłoga nie podłoga, ten kadr jako próba przedstawienia national gallery jest mz co najmniej niekorzystny.
Perspektywa sprawia, ze kolumnada frontonu zlewa sie w jedną całość, ginie portal, zwienczenia kolumn - całą neoklasycystycznośc tego gmachu, proporcje - niweczy ten kąt.
Z drugiej strony fantastyczny motyw, jakim jest wylaniajaca sie z mroku wieża koscioła Sw. Marcina , jest zupełnie niewykorzystany.
Natomiast zgadzam sie , ze zdjecie jest dobrze podane, wyostrzone, z dobra kolorystyką.
Parafrazując jednak klasyka - cóz po ostrym zdjeciu, gdy temat tępy.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Jak widzę wyczerpał się mój wątek, dlatego dziękuję szczególnie tym, którzy wpisali się do niego (dziękuję za cenne uwagi), i tym, którzy go odwiedzili.![]()
Ja odnajduję tu bardzo ciekawy kadr, dobre światło i świetnie pokazana architektura w nocy.
barbi nie przejmuj się tym, iż zdjęcia nocne robi się tylko wtedy i wtedy.
Guzik prawda, to zależy co chcesz pokazać i w jaki sposób, Ty to pokazałaś doskonale,
i nie brakuje tu także podłogi. Podoba mi się Twoje spojrzenie i szukanie swojego ja.
Najgorzej jak się naczytamy multum o zasadach i sztywno się tego trzymamy.
Bzdura, ilu jest świetnych fotografów, uznanych, którzy za nic mają te zasady
( no może nie wszystkie, bo pewne ewidentnie niestety przeszkadzają w odbiorze )
Twoje jednak nie przeszkadza i jest świetne,
a to co powiedziałaś o nocy to aż ręce składają się do braw.
Nigdy nie tłumacz się, że nie miałaś czasu na zdjęcie czy warunków na wykonanie.
Jeśli jest O.K. i chcesz to pokazać to znaczy, że jest dobre, jeśli nie to nie pokazujesz i koniec.
Ty pokazałaś i celnie trafiłaś, trafnie min pisali NBA i grzegosz WO, zaza
Myślę, że jakbyś pokazała dużo jaśniej, dużo podłogi, dużo wieży to wyszłaby z tego niezła pocztówka,
a tak jest bardzo dobra, nietuzinkowa fotografia i o to chodzi.
Pzdr, Andrzej
Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .
Do NBA -Fakt, nie obrabiam zdjęć na warstwach, nie koloryzuję, korektuję tylko delikatnie. Lubię naturalność.
Do Harb - Jesteś złośliwcem
Do lechupe - Można różnie to odebrać, ale wyciągam co najlepsze dla siebie.
Do hoobie - Zapomniałam napisać o tej kropie na niebie. Pewnie to światełko z samolotu, przelatują nad Londynem co 30 sekund.
Tak się domyślałem, bo na syfek z matrycy to mi nie wygląda
Pozwól, że spytam: czy nie myślałaś nad pokazaniem tego inaczej? Tzn. nie zmieniając ustawienia kadru, ale z uwzględnieniem podłogi, na której piszesz, że był chaos... ludzie, samochody itd... może wystarczyło wydłużyć czas naświetlania, a wtedy temat główny zostałby wiernie oddany, a dolna cześć - ot, taki "dodatek"
Oczywiście możesz nie zgadzać się z moją wizją...
Po prostu grzecznie pytam![]()
Jednej rzeczy nie powiedziałam, to przedstawione zdjęcie było zrobione z ręki. Trochę się natrudziłam, aby złapać odpowiednią przysłonę i krótki czas, aby zdjęcie było wyraźne i przedstawiało walory kolorystyczne. Dlatego o dłuższym czasie nie mogło być mowy.A jak wspomniałam na początku wątku był to bardzo krótki wypad (3 dni) i po raz pierwszy do tego ogromnego i ciekawego pod względem fotografowania miasta, dlatego chciałam zobaczyć jak najwięcej (muzea) i sfocić jak najwięcej ciekawych rzeczy. Pokazałam to w Krajobrazie, Przyrodzie, teraz w Architekturze i jeszcze pokażę w Reportażu
![]()
Ostatnio edytowane przez barbi ; 03-12-2009 o 20:43
Skontaktuj się z nami