Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Galeria

Domyślnie Galeria

Będąc w Londynie (po raz pierwszy) w listopadzie br. w kilka dni usiłowałam zaliczyć jak najwięcej atrakcji. Moją wytyczną była między innymi Narodowa Galeria. Było co oglądać, po kilku godzinach zwiedzania stópki aż parzyły. Ale warto było. Jestem pod wrażeniem Canaletto - tak precyzyjnie malował architekturę i to w ładnych kolorach, nawet czynnik ludzki (twarze i stroje) bardzo ładnie przedstawiał. Byłam ostatnia, która wyszła z muzeum. Wiem na pewno, bo zamykali za mną drzwi na klucz. Wychodząc było już ciemno. Odchodząc z tego miejsca spojrzałam za siebie i zobaczyłam taki widok, który Wam przedstawiam. Nie omieszkam powiedzieć, że bardzo mi się spodobał. Mam nadzieję, że potrafiłam go przekazać.

Domyślnie

Brakuje mi dolu. Bardzo.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Jak dla mnie to strasznie ciemno i brak podłogi , można spokojnie trochę powyciągać z tych ciemnic szczegółów

Domyślnie

Szczegóły dostrzegalne nawet na ciemnej kopule, wspaniały 2-gi plan z "wyłaniającą" się z mroków wieżą ... , niewypalone światła ... BRAWO. Jak dla mnie SUPER.
    Pozdrawiam, Grzegorz.

Domyślnie

Świetnie uchwycone, jednak także mam niedosyt jeśli chodzi o dolną cześc kadru...

P.S. Co to za kropka na niebie, po prawej?
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

za mało podłogi...oj byli tu kiedyś mistrzowie podłogi...
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

Jak pliszka swój ogonek chwali, tak ja ręcoma i nogami będę bronić tego zdjęcia. Koledzy, wierzcie mi, że nie było sensu dawać więcej podłogi. Z premedytacją uwaliłam ją w kadrze już przy robieniu zdjęcia. Poniżej był sam chaos, samochody i ludzie (mimo ciemności to Londyn - życie tętni na okrągło). Podłoga tylko rozpraszałaby odbiorcę, a chciałam przedstawić, to co powyżej. Moim zdaniem dół jest wystarczający, nie brakuje niczego. Przedmówcy się z tym nie zgadzają. Pytanie dlaczego? Czego tam brakuje? Czy wszystkie fotografie muszą być standardowe - odległości od góry, środka(treści) i dołu? Nie wiem czy ktoś zauważył, ale moje zdjęcie nawet w samej proprocji wymiarów jest inne, bo właśnie taki kadr mi się spodobał.
    Ostatnio edytowane przez barbi ; 02-12-2009 o 23:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    Świetnie uchwycone, jednak także mam niedosyt jeśli chodzi o dolną cześc kadru...

P.S. Co to za kropka na niebie, po prawej?
    zgadzam się wszysto jest ok. ale mimo wyjasnień autorki brak dołu rzuca się tutaj w oczy, natomiast za technikalia należy się pochwała ( Barbi Ty robisz lepsze zdjecia od mojego kolegi który mieszka w tej samej miejscowosci i ma o wiele lepszy sprzęt )

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Podoba mi się... Bez usztuczniania... I cisza na temat podłogi... jakiej podłogi???

Domyślnie

Podłoga nie podłoga, ten kadr jako próba przedstawienia national gallery jest mz co najmniej niekorzystny.
    Perspektywa sprawia, ze kolumnada frontonu zlewa sie w jedną całość, ginie portal, zwienczenia kolumn - całą neoklasycystycznośc tego gmachu, proporcje - niweczy ten kąt.

Z drugiej strony fantastyczny motyw, jakim jest wylaniajaca sie z mroku wieża koscioła Sw. Marcina , jest zupełnie niewykorzystany.

Natomiast zgadzam sie , ze zdjecie jest dobrze podane, wyostrzone, z dobra kolorystyką.

Parafrazując jednak klasyka - cóz po ostrym zdjeciu, gdy temat tępy.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów