Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie formatowanie akumulatora do D60

cześć,
    zakupiłam oryginalny akumulator do D60 i chciałabym go dobrze sformatować.... z tego co wczesniej wiedziałam o takich rzeczach baterie powinno się rozładować i naładować na maxa i tak min.3 razy...czytając instrukcje obsługi dowiedziałam się, że przed pierwszym uzyciem powinnam baterie naładować....
    jak to w końcu ma być????

PS jestem świeża w foceniu!

Domyślnie

tak naprawdę baterię się formuje, a formatować można np. twardy dysk.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Ok, dzięki za poprawkę......
    tylko co dalej .....najpierw naładować i focić czy rozładować, naładować i focić.....

Domyślnie

ja zawsze zaczynałem od rozładowania i baterie raczej dobrze trzymają. pozdrawiam

Domyślnie

Takich baterii się nie formuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Takich baterii się nie formuje.
    ...ta informacja powinna byc zamieszczana na pierwszej stronie instrukcji obslugi, albo nawet na pudelku.
    Z6III_10_10-Fisheye_14-30_15-Shift_24-120_26_28-75_45_50_105_100-400_180-600_TC2.0_DJI

Domyślnie

włóż go do aparatu i cykaj aż się rozładuje, a potem go poprostu naładuj i już.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Właściwie to nie ma takiej potrzeby przy współczesnych aku.
    Można, dla własnego świętego spokoju - rozładować pstrykając zdjęcia, naładować, rozładować, naładować....
    Przy ładowaniu potrzymać dłużej w ładowarce, chociaż to i tak nic nie daje.
    Tutaj jest... podpis

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

O jeny ileż razy już było o akumulatorkach, niby małe to takie i tanie, a problemy stwarza
    PRODUCENT ZALECA PO WYJĘCIU AKUMULATORA Z OPAKOWANIA NAŁADOWANIE GO NA MAXa i dopiero używanie w aparacie. Jest napisane o tym w instrukcji aparatu (zazwyczaj), a także w instrukcji samego akumulatorka jeśli zakupimy oryginał nikona to jest w pudełku taka karteczka w wielu językach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Przy ładowaniu potrzymać dłużej w ładowarce, chociaż to i tak nic nie daje.
    Żeby mieć absolutną pewnosć, że bateria jest dobrze naładowana, można potrzymać ją w ładowarce przez tydzień.
    Chociaż to i tak nic nie daje
    nokin 003D # normat 71-05/8.2 # amgis 03/4.1 # rokkin 05/8.1 # rokkin 07-003/5,4-6,5 RV # BS-009

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów