Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

zgadzam się z Robin 102.....
    'Małe a tyle problemów stwarza".....właśnie dlatego, że wyczytałam w instrukcji o naładawaniu aku przed pierwszym użyciem zapytałam na forum doświadczonych .....
    problem w tym, że dostałam również książeczkę sygnowaną przez Nikon Polska, w ktorej jest napisane, że aku należy najpierw rozładować, a potem naładować i tak 3 razy.....
    i bądź tu mądry....

Domyślnie

Ej ,no i w czym problem,dla swietego spokoju rozjaduj aku , i potem go naladuj i tak ze 2,3 razy.
    Bedziesz miala pewnosc ,ze zrobilas wszystko co w twojej mocy ,zeby gralo.Ja mam aku oryginalny i jakis zamiennik i oba smigaja az milo,robilem formowanie tak na wszelkiwypadek(taka zakorzeniona analogia z tel komorkowych,choc to inny typ baterii). Moze nie trzeba,ale pradu to duzo nie zuzylo.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 03-12-2009 o 00:13
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eRnika Zobacz posta
    i bądź tu mądry....
    Na pewno warto być mądry w ten sposób aby akumulator rozładowywać i ładować pełnymi cyklami, bo ma określona przez producenta ilość żyć czyli cykli ładowani i rozładowania. Niestety liczba jest liczbą skończoną. No i warto mieć zapasowy akumulatorek umożliwiający taką przemienną eksploatacje.

Domyślnie

no i zaufałam w tym temacie swojej intuicji, instrukcji obsługi i Robin102....!!!!!
    oczywiście rady dotyczące formowania wykorzystam, bo baterię dobrze jest dobrze sformować i tak też uczynie:aku jest juz naładowany na maxa, teraz tylko rozładować, naładować i td.
    Bardzo dziękuję za porady!!!!!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów