Dlaczego nikt nie zaproponował 10-1000/1.4 z odpowiednikami SWM, DC, VRII i przyciskiem "fish" który działa tylko na krótkim końcu?
A tak na poważnie to nie wiem czy chociaż połowa będzie zadowolona bo rozrzut propozycji jest ogromy![]()
Szukaj
~16mm z możliwością filtra
24mm/1.4
24mm Tilt-Shiift
50mm/1.2
80mm Tilt-Shift
100mm/2 Macro
135mm/1.8
200mm Macro
200mm/2
300mm/2.8
Dlaczego nikt nie zaproponował 10-1000/1.4 z odpowiednikami SWM, DC, VRII i przyciskiem "fish" który działa tylko na krótkim końcu?
A tak na poważnie to nie wiem czy chociaż połowa będzie zadowolona bo rozrzut propozycji jest ogromy![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Gamling, w wywiadzie z panami z Samyanga pojawily sie informacje o stykach w obiektywach 85/1,4. Czy masz informacje czy takie styki pojawia sie rowniez w 8mm (fiszaju) i niedlugo wchodzacym 14mm?
Gamling Czy Samyang ma w planach szkło makro?
Dżizz... co Wy macie z tym macro? Przecież jest tyle doskonałych szkieł macro że chyba żaden inny temat nie jest tak obłożony szkłami jak macroSigma ma całą serię z fajną 70, 105 i super 150mm - pierwsze dwie bardzo tanie, Tamron 90 to już chyba wszystkim jest znany, mamy Nikkory AF60 i AF-S 60 - wersję AF można upolować średnio nawet za 1200zł... nie wspomnę o manualnych Nikkorach 55/2.8 i 55/3.5 oraz innych
serio - jestem ciekawy dlaczego żadne z tych szkieł tylu ludziom nie pasuje że takie parcie na Samyanga macro jest....
![]()
1200zł za Nikkora to nie 800zł za Samyanga a przypadku N jako szkła które jest ogólnie uznanym szkłem macro o którym panuje świetna opinia to chyba nie duża cenado tego ma styki, AF itd itd
![]()
Nie jestem uprzedzony... tylko jak mają wypuszczać coś wartego zakupu to niech to będzie coś czego nie można kupić alternatywnie za małe pieniądze... jak chcesz 100mm to masz Tamrona 90mm i Sigmę 105...
Skontaktuj się z nami