Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie dziewczyna z parasolką

Prosze o krytyke Moj pierwszy zaprezentowany publicznie portret, na zdjęciu przyjaciółka Jola.
    1.

2.

3.

4.

Domyślnie

IMO najlepsza 4 chociaż wolałbym cały parasol i więcej miejsca po stronie w którą patrzy modelka. Podoba mi się też 2, ale tą bym kadrował ciaśniej poza tym drażni mnie to nieostre "coś" po lewo i u dołu

Domyślnie

Bardzo dobry debiut
    Dla mnie 1 jest bardzo dobre, a 3 depcze mu po piętach.
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

4 bardzo fajna wg mnie najlepsza i kolorystyka tez mi podchodzi
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

b.fajny oldschoolowy klimat
    ładnie wszystko ze sobą zgrałaś
    aa.. zarąbista parasolka
    48ProjectBlog[/CENTER]

Domyślnie

Chociaż nie jestem kobietą, to dla mnie się tu okrutnie gryzą:
    - kolor sukienki oraz parasolki
    - wzór grochów i jakichś małych kwiatków chyba
    - pogrzebowa, smutna tonacja zdjęć, z ich optymistycznym przesłaniem
    Na trójce fajnie wyszedł ten uśmiech, pozostałe trochę zbyt pozowane. No, ale nie ma co wymagać za wiele od przyjaciółki.
    Ogólnie przyjemne w odbiorze, a to już dobrze. Świadoma ekspozycja i obróbka zdjęć. Kadry.

Domyślnie

Bardzo wszystkim dziekuje za opinie co do gryzienia sie koloru sukienki oraz parasolki,grochów to po bardzo długim zastanowieniu sie musze koledze mOSAd przyznac racje:P krzyzne parasolke dostałam w wieku 5 lat i do tej pory mi sie podoba jeszcze raz dziekuje za komentarze

Domyślnie

Bardzo fajna tonacja, najbardziej podoba mi się 3 za naturalność modelki, lekkie przekadrowanie w dół i było by idealnie.
    Nieostrości na dwójce nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie mogło by ich być więcej

Najmniej pasuje mi 4 z powodu kadru i przydało by się doświetlić czymś twarz.

pozdrawiam i życzę przynajmniej równie udanych kolejnych sesji
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Domyślnie

Mnie się podoba. Kadr trochę dziwny - prawej za dużo (tu raczej pionowy lub kwadratowy kadr bym wykorzystał), sukienka taka sobie w połączeniu z naturą, ale za to sympatyczny uśmiech. Światełko... mogłoby być lepsze bo ta godzina nie jest najlepsza na zdjęcia, ale jest i tak dobrze wykorzystane (cień). Ostrość przed twarzą na kwiatach - chyba może być. Lekkie wrażenie wygładzonej twarzy - nie wiem czy na plus, czy minus.
    Białe kwiaty (w słońcu) są wredne dla matryc cyfrowych. Tylko niektóre matryce potrafią jednocześnie zachować je nieprzepalone i prawidłowo naświetlić resztę kadru. Tutaj przepalona grupka po prawej daje się we znaki i to kolejny powód by je wykadrować.

Uprawnienia umieszczania postów