Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22
    Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ja na EN-EL3e także robię ok 600 zdjęć Nie wiem jak wiara robi takie niebotyczne ilości...
    Musze przemyśleć zakup zamiennika EN-EL4a...
    Moge Ci zrobic szkolenie za 5mln pln z poprawnego uzywania EN-EL3e.

Domyślnie

Jacku, cały czas pisze o gripie alphy, jako zestaw delty kupiłem ladowarke+bateria. Nie grip.
    Efekt jest jak wyżej.. Nic poza orginalnym en-el4 mi w nim nie działa. I delta i batimex to samo zachowanie- wariuje aparat.

Już niebeiem co reklamować. Pooddaje to baterie i kupien orginalny chyba..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaddixx Zobacz posta
    Jacku, ... w gripie delty?
    rozumem, że po prostu tu pomyliłeś i tak to traktowałem.

Widzę, że akku delty EN-EL4a mają kłopoty (ze swoimi chipami jak sądzę) w całkiem pokaźnym % sprzedawanych egz.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

A czy w obu poniższych sytuacjach:
    - body d700: oryginalny en-el3e; w gripie alpha: oryginalny en-el4(a)
    - body d700: nic; w gripie oryginalny en-el4(a)
    w trybie CH osiągnie się te 8 fps?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R.i.P. Zobacz posta
    A czy w obu poniższych sytuacjach:
    - body d700: oryginalny en-el3e; w gripie alpha: oryginalny en-el4(a)
    - body d700: nic; w gripie oryginalny en-el4(a)
    w trybie CH osiągnie się te 8 fps?
    w 2 na pewno
    w 1 przypadku raczej nie włożysz baterii do gripa.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

hmmm.... nie rozumiem jeśli chodzi o końcówkę BL-3 to dostałem takową z gripem alpha; po prostu mam w tej chwili dwie oryginalne en-el3e (jedna z aparatu, druga dokupiona rok temu do d300s) i grip alpha. Takie rozwiązanie przyniesie standardowe 5fps. Tymczasowo mogę dokupić 2x4 enelopy (celem uzyskania 8fps) ale już teraz zastanawiam się nad oryginalną el4 + ładowarka (a sprzedałbym wtedy drugą en-el3e).

Domyślnie

hmmm.... nie rozumiem jeśli chodzi o końcówkę BL-3 to dostałem takową z gripem alpha; po prostu mam w tej chwili dwie oryginalne en-el3e (jedna z aparatu, druga dokupiona rok temu do d300s) i grip alpha. Takie rozwiązanie przyniesie standardowe 5fps. Tymczasowo mogę dokupić 2x4 enelopy (celem uzyskania 8fps) ale już teraz zastanawiam się nad oryginalną el4 + ładowarka (a sprzedałbym wtedy drugą en-el3e).
    Chodzi o to że do gripów alpha średnio pasują oryginalne en-el4 a delty wcale nie pasują.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Kupno el4 + ładowarki to według mnie i dla mnie za droga zabawa. Obecnie uzywam 2 kompletów ( komplet = 8 sztuk ) eneloopów i zrobiłem na nich 90tyś zdjęć w przeciągu dwóch lat. Na początku było to 2500 zdjęć na komplecie, obecnie to jakieś 1200.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

Domyślnie

hmmm.... nie rozumiem jeśli chodzi o końcówkę BL-3 to dostałem takową z gripem alpha;
    nie, to jest coś bardzo podobnego do zaślepk BL3, ale różni się o kilka mm w jednym miejscu. Oryginalnego BL-3 nie włożysz w grip alpha.
    Ale to nieistotny niuans, bo nie ważna jest zaślepka, a jedynie akku.

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    Chodzi o to że do gripów alpha średnio pasują oryginalne en-el4 a delty wcale nie pasują.
    Dlaczego? Mi pracują jedne i drugie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

To co mi polecacie drodzy koledzy? zostawić sobie te dwa oryginalne en-el3e i dokupić 8 enelopków? ;p W sumie te 8fps to potrzebne do ślubów (no po za samym weselem bo tam nie potrzeba mi takiej serii).

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów