Szukaj
Jacku, cały czas pisze o gripie alphy, jako zestaw delty kupiłem ladowarke+bateria. Nie grip.
Efekt jest jak wyżej.. Nic poza orginalnym en-el4 mi w nim nie działa. I delta i batimex to samo zachowanie- wariuje aparat.
Już niebeiem co reklamować. Pooddaje to baterie i kupien orginalny chyba..
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
A czy w obu poniższych sytuacjach:
- body d700: oryginalny en-el3e; w gripie alpha: oryginalny en-el4(a)
- body d700: nic; w gripie oryginalny en-el4(a)
w trybie CH osiągnie się te 8 fps?
hmmm.... nie rozumiemjeśli chodzi o końcówkę BL-3 to dostałem takową z gripem alpha; po prostu mam w tej chwili dwie oryginalne en-el3e (jedna z aparatu, druga dokupiona rok temu do d300s) i grip alpha. Takie rozwiązanie przyniesie standardowe 5fps. Tymczasowo mogę dokupić 2x4 enelopy (celem uzyskania 8fps) ale już teraz zastanawiam się nad oryginalną el4 + ładowarka (a sprzedałbym wtedy drugą en-el3e).
Kupno el4 + ładowarki to według mnie i dla mnie za droga zabawa. Obecnie uzywam 2 kompletów ( komplet = 8 sztuk ) eneloopów i zrobiłem na nich 90tyś zdjęć w przeciągu dwóch lat. Na początku było to 2500 zdjęć na komplecie, obecnie to jakieś 1200.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Blog
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
To co mi polecacie drodzy koledzy? zostawić sobie te dwa oryginalne en-el3e i dokupić 8 enelopków? ;p W sumie te 8fps to potrzebne do ślubów (no po za samym weselem bo tam nie potrzeba mi takiej serii).
Skontaktuj się z nami