Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Teneryfa

Domyślnie Teneryfa

Witam wszystkich, niebawem czyli w styczniu wyjeżdzam na małą sesję komercyjną -odzieżową na Teneryfę, Jeśli ktoś był i zaliczył jakieś ciekawe niekoniecznie tylko turystyczne miejsca chetnie poslucham. Szukam jakichś mniejszych miejscowości ciekawych widoków oraz bardziej dzikich plaż. Również SANTA CRUZ będzie wykorzystana w tej sesji pod lekki citylife z klimatem starych kamieniczek i małych knajpek - może ktoś zwiedzał już to miasto i wrzuci parę słów. Szukam też jakiejś bazy hotelowej najchętniej w Północnej części wyspy ze względu na mniejsze turystczne zagęszczenie. Poruszać bedziemy sie samochodem więc z dojazdem nie ma problemu.

pozdrawiam

Domyślnie

Z miejscowosci polecic Ci moge zdecydowanie Orotave i La Lagune. Dzika, ciekawa plaza np na Punto de Hidalgo - naprawde robiace wrazenie wybrzeze sie tam znajduje (dojazd samochodem jest troche zagmatwany, ale na pewno na miejscu da Ci ktos wskazowki).
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Odradzam Ci Santa Cruz jako miejsca na sesję. Duże miasto z jeszcze większą ilością turystów. Osobiście polecałbym inne, mniejsze np. La Orotavę. Plaże masz wszędzie podobne: czarny piasek lub czarne kamienie. Jedyna plaża z żółtym piaskiem i palmami jest niedaleko Santa Cruz. - Playa Teresitas.
    Teneryfa dzieli się na dwie "części" północną zieloną ale chmurzastą i południową - słoneczną ale bardziej pustynną. Ale to pewnie już wiesz.
    A nie potrzebujesz kogoś do trzymania blendy?

Domyślnie

A ja polecic moge playas de la americas i costa adeje, To jest poludnowa czesc teneryfy i klimat jest bardziej afrykanski. Na costa adeje piekne klify, plaza,budownictwo typowo hiszpanskie i niedaleko na podobno czynny jeszcze wulkan
    Nikon D3s,D800, N14-24f2.8, N35f1.4, N50f1.4, N85f1.4, SB-700,900 i inne graty

Domyślnie

Ja bym polecil kilka ujec moze w okolicy wulkanu,
    przy slonecznym dniu, czyli prawie kazdym...
    Masz idealny asfalt, lekko czerwonawe gory w oddali, no i mnostwo czarnej wypalonej lawy doookola.

Jakbys tam jechal to wracajac z El Teide przez VillaFlor na poludnie po drodze masz winnice..
    Maja naprawde swietne wina.

O dokladnie tutaj: http://tinyurl.com/yzrzq2w

Pozdr
    AK
    Ostatnio edytowane przez kwiatek6324 ; 02-12-2009 o 13:32

Domyślnie

Mam pytanie do Forumowiczów, związane z dotarciem na Teneryfę. W których liniach lotniczych można znaleźć najtańszy przelot? Wiem, że jest sezon i w ogóle, ale może znacie jakiś sposób na szybkie dotarcie na wyspę Będę wdzięczna za podpowiedzi, bo póki co lokalne wyszukiwarki tzw. tanich linii mnie gruuuubo zawiodły...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martine Zobacz posta
    W których liniach lotniczych można znaleźć najtańszy przelot? Wiem, że jest sezon i w ogóle, ale może znacie jakiś sposób na szybkie dotarcie na wyspę
    Zdecydowanie Ryanair. Na początku czerwca leciałem przez Londyn za 300pln za osobę w obie strony. Zdjęcia na mojej stronie (link w stopce).
    W tej chwili najtaniej chyba przez Bergamo. Polecam forum i stronę: http://www.fly4free.pl/ - znajdziesz tam autentycznych mistrzów wyszukiwania tanich połączeń
    Jeżeli masz pytania dot. samego pobytu - służę pomocą.

Domyślnie

Bardzo dziękuję za link. Znajomi siedzą tam do końca sierpnia, myślałam, że może do nich dolecę, ale sezon w pełni i niestety najtańsze połączenie w obie strony, jakie udało mi się znaleźć, kosztuje 1500zł... Tak czy inaczej - dziękuję za stronę. Zapewne wykorzystam ją w najbliższej przyszłości

Domyślnie

Za 850 PLN masz z Katowic w dwie strony na ten przykład. Kupujesz tylko przelot w czarterze.
    red light, dark room...

Domyślnie

Ja chyba w takim razie nie potrafię szukać tych tanich przelotów... gdzie Ty ro znalazłeś?! :O

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów