Close

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 95

Domyślnie

stawiam na zasilacz, jaki masz? tzn jakiej firmy i ile kosztował ? miałem to samo z zasilaczem za 30zł - działał dobrze z rok a później restarty. zmieniłem na HuntKey o ilke odbrze pamiętam, za 100zł i jak ręką odjął.
    D750 - D7100 - F3 - FE - D40x - nikkor 35/1.8 DX - tokina atx 11-16/2.8 DX - Nikkor 18-105 DX - Nikkor 50 1.8G - Tamron 70-200 2.8 G2 - Zeiss Planar 50 1.4

Domyślnie

A ja bym najpierw przedmuchał wszystkie wentylatory i radiatory. Jak komp się zawiesza bez żadnego komunikatu to raczej jest to wyłączenie awaryjne a nie wirus. Ale kto wie... niezbadane są wyroki majkrosoftu
    Fuji

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Póki co to Intel R Core 2 Quad CPU Q9550 2.83GHz 3.25 Ram Zasilacz Corsair. Ale jak wczoraj zamieniłem nowe stery z karty graficznej na te oryginalne to póki co wszystko chodzi tak jak trzeba. Jeśli się nie wysypie to właśnie w zamianie sterowników upatruje mój problem. Dokonałem oczywiście ustawień gdyby jednak nastąpił restart i spróbuje odczytać co jest przyczyną.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Wgrałem nowy system problem dalej sie pojawia w takim razie nie pozostaje nic innego jak zawieśc sprzęt do serwisu.

Domyślnie

A ja stawiam na to, że sprzęt Ci się przegrzewa. Sprawdź jaka temp jest na procku, grafice, płycie gł, i na dysku w czasie pracy
    Program Everest odczytuje wartości temperatury z czujników w komputerze.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    A ja stawiam na to, że sprzęt Ci się przegrzewa. Sprawdź jaka temp jest na procku, grafice, płycie gł, i na dysku w czasie pracy
    Program Everest odczytuje wartości temperatury z czujników w komputerze.
    Dobrze prawi

Zaczęło się w lecie, przy wyzszych temperaturach w pokoju. Szybki kurs na Statoil pod kompresor, trochę pokasłałem i pomogło. Na jesieni było oki, ale zima + kaloryfer niedaleko kompa i mamy powtórkę z rozrywki.
    Wcześniej nie zwracałem na takie rzeczy uwagi (nic się nie działo), ale teraz bez zdjętej obudowy i wielkiego biurowego wiatraka nie ma co do kompa podchodzic. Na szczęscie już nie jest głównym i z naprawą się nie spieszę
    Ale co by nie było, coś się tam grzeje bo z wiatrakiem śmiga pięknie...
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

cyrusvirus zdjęcie obudowy nie dość, że nie pomaga chłodzić wnętrza komputera to jeszcze wbrew logice przeszkadza. Zajmowałem się tym tematem kilka lat temu. Są na necie testy jak przebiega przepływ powietrza przez komputer (oraz jak wpływa na temp. mobo i proca) i właśnie zdjęcie obudowy zaburza ten ruch. Wloty zimnego powietrza zwykle są na dole przedniej obudowy a wylot gorącego przez zasilacz to tak w skrócie.
    A w przypadku kolegi autora wątku obstawiam błędy RAM. Jak wiadomo PS na na niego ogromny apetyt. Zasilacz podejrzewałbym w ostatniej kolejności gdyż takie programy go nie obciążają bardziej niż inny soft. Największy apetyt na prąd wykazuje karta graficzna która nie bierze udziału w obróbce zdjęć.
    Za przedmówcą podaj konfigurację komputera i będziemy radzić. A wirusy które wywalają komputer podczas pracy w PS-ie to jakieś specjalistyczny musiałyby być.
    Jak radzę zawsze na forum komputerowym: Walka do końca NIE format. (Sam formatuję dysk tylko na nowym komputerze albo gdy zmieniam system czyli niezbyt często i sprzęt chodzi jak burza.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Sprzęt jaki posiadam to plyta Asus P5Q E, procesor 9550, dyski seagate 2x500 2x 2gb Ocz karta GF 9600 oraz Winda7

Domyślnie

miałem podobny problem z tym, że na płycie Asus P5Q3 Deluxe/WiFi-AP @n. Okazało się że pamięci 2x1GB OCZ REAPER HPC 1600 MHz były niekompatybilne z tą płytą główną i przy większym obciążeniu system się wieszał. Na stronie asusa w dziale download znajdziesz Qualified Vendor List (QVL) do swojej płyty. Wypisane są tam wszystkie kompatybilne z Twoją płytą pamięci RAM. W moim przypadku wymiana kości OCZ, których na liście QVL nie było na Corsair rozwiązała problem zawieszania się systemu.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

No ładnie a to właśnie w super d..r sklepie polecili mi te kostki do Asusa

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów