Close

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 95

Domyślnie

Możesz spróbować jeszcze przeczyścić radiator na procesorze. Miałem kiedyś podobny problem i to pomogło. Nawet się nie spodziewałem , że po roku zbiera się tam tyle "towaru".

Domyślnie

Gusioo ciekawa porada. Z mojedo doświadczenia to może być wirus. HDD zasnieś do znajomego/kolegi/serwisu i niech Ci zeskanują bo może siedzieć tak gdzie Twój antywirus nie daje sobie rady.
    Aaa a masz PS originalnego czy "triala"?

Pozdr
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_C Zobacz posta
    Z mojedo doświadczenia to może być wirus.
    A z mojego doświadczenia wynika, że może to być cokolwiek - od zasilacza, który pod obciążaniem nie wyrabia, przez dysk, który ma Bad Sektory (PS, próbując zapisywać / odczytywać trafia na nie i nie głupieje), kończąc na płycie głównej, która ma spuchnięte kondensatory. Pomiędzy tym jeszcze jest cześć programowa, sterowniki, programy, cracki cokolwiek.

Takie twierdzenie, że to wirus jest błędne i niczego nie rozwiązuje. Należy eliminować wszystkie możliwości, a nie skupić się na jednej, i to w dodatku mało prawdopodobnej.

Niech Autor wyłączy automatyczny ponowny rozruch po błędzie i poda kod, który z pewnością wyskoczy przy okazji kolejnego resetu. Coś w rodzaju Driver_not_less_or_equal 0x0000001A

Jak wyłączyć automatyczny ponowny rozruch opisałem tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1220738.html
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Witam serdecznie ostatnio co jakiś czas restartuje mi się pecet. Odkryłem że najczęściej przy pracy na PS i przełączaniu się pomiędzy PS a Bridge. Odinstalowałem stery od karty graficznej po czym zainstalowałem najnowsze. Niestety problem dalej się pojawia. Jest tak że pecet działa 12 godz i nic się nie dzieje a jest tak że po powiedzmy godz. następuje restart i dalej wszystko jest oki. W czym tkwi problem? Za pomoc dzięki
    Witaj

Miałem bardzo podobny problem ale z samym Bridge w CS 4. Gdy ustawiłem sobie własną przestrzeń roboczą to po jakimś czasie po prostu system się wywalał. Bridge co jakiś czas tworzy własne pliki dotyczące ustawień predefiniowanych. Gdy ustawiłem na default problem znikał. Ale po jakimś czasie znów wracał. Kontaktowałem się z supportem Adobe ale wiele to nie pomogło. Polecali reinstal a że Bridge instaluje się z PS to ileż można reinstalować soft. Tak więc jak narazie jest ok ale jak długo?
    Przetestuję opcję Mellan'a

Domyślnie

Ścieżka przytoczona przeze mnie nie miała związku z bridge ani ps, niemniej pomogła w niespodziewanych restartach systemu.
    Metoda Gusioo wydaje się bardziej na miejscu w tym przypadku.
    Canon-Foto-Klub
    C5D, S12-24, C24-70/2.8, C70-200/2.8IS
    Samsung NX10, NX30/2.0, NX18-55 OIS

Domyślnie

manfred a możesz podać cała konfiguracje kompa i od kiedy go masz?
    D80 - Grip`ex Alpha - 18-105 - 70-300VR i takie tam inne drobiazgi... www

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Podam jak tylko wróce do domu ok 21 . Moje probley zaczeły sie gdy odinstalowałem sterownik od karty graficznej. Wczoraj na zakończenie znowu zainstalowałem z płyty stery i dopiero dziś sprawdze jak działa.

Domyślnie

Kolejność:
    sprawdzić antywirusem - przeczyścić rejestr - wyczyścić wnętrze komputera - wymienić zasilacz - sprawdzić HDD na walnięte sektory - wymienić pamięć - poszukać w necie innych pomysłów - wymienić cały komputer
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

To ja zapytam z innej bajki a raczej z autopsji - czy masz podkręconego procka czy chodzi standardowo?

Domyślnie

Ciężko zgadnąć - mogą być pamięci, zasilacz, kondziołki na płycie itp. albo problem "softowy".

Zacząłbym od sprawdzenia sprzętu. Odpal memtesta ( http://www.memtest.org/ ) na noc i zobacz czy się nie wysypuje.
    DLXXX etc.

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów