Możesz spróbować jeszcze przeczyścić radiator na procesorze. Miałem kiedyś podobny problem i to pomogło. Nawet się nie spodziewałem , że po roku zbiera się tam tyle "towaru".
Szukaj
Możesz spróbować jeszcze przeczyścić radiator na procesorze. Miałem kiedyś podobny problem i to pomogło. Nawet się nie spodziewałem , że po roku zbiera się tam tyle "towaru".
Gusioo ciekawa porada. Z mojedo doświadczenia to może być wirus. HDD zasnieś do znajomego/kolegi/serwisu i niech Ci zeskanują bo może siedzieć tak gdzie Twój antywirus nie daje sobie rady.
Aaa a masz PS originalnego czy "triala"?
Pozdr
FUJI X-T3/18-55/35 1.4
A z mojego doświadczenia wynika, że może to być cokolwiek - od zasilacza, który pod obciążaniem nie wyrabia, przez dysk, który ma Bad Sektory (PS, próbując zapisywać / odczytywać trafia na nie i nie głupieje), kończąc na płycie głównej, która ma spuchnięte kondensatory. Pomiędzy tym jeszcze jest cześć programowa, sterowniki, programy, cracki cokolwiek.
Takie twierdzenie, że to wirus jest błędne i niczego nie rozwiązuje. Należy eliminować wszystkie możliwości, a nie skupić się na jednej, i to w dodatku mało prawdopodobnej.
Niech Autor wyłączy automatyczny ponowny rozruch po błędzie i poda kod, który z pewnością wyskoczy przy okazji kolejnego resetu. Coś w rodzaju Driver_not_less_or_equal 0x0000001A
Jak wyłączyć automatyczny ponowny rozruch opisałem tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1220738.html
Witaj
Miałem bardzo podobny problem ale z samym Bridge w CS 4. Gdy ustawiłem sobie własną przestrzeń roboczą to po jakimś czasie po prostu system się wywalał. Bridge co jakiś czas tworzy własne pliki dotyczące ustawień predefiniowanych. Gdy ustawiłem na default problem znikał. Ale po jakimś czasie znów wracał. Kontaktowałem się z supportem Adobe ale wiele to nie pomogło. Polecali reinstal a że Bridge instaluje się z PS to ileż można reinstalować soft. Tak więc jak narazie jest ok ale jak długo?
Przetestuję opcję Mellan'a![]()
Metoda Gusioo wydaje się bardziej na miejscu w tym przypadku.
manfred a możesz podać cała konfiguracje kompa i od kiedy go masz?
D80 - Grip`ex Alpha - 18-105 - 70-300VR i takie tam inne drobiazgi... www
Kolejność:
sprawdzić antywirusem - przeczyścić rejestr - wyczyścić wnętrze komputera - wymienić zasilacz - sprawdzić HDD na walnięte sektory - wymienić pamięć - poszukać w necie innych pomysłów - wymienić cały komputer
Tutaj jest... podpis
To ja zapytam z innej bajki a raczej z autopsji - czy masz podkręconego procka czy chodzi standardowo?
Ciężko zgadnąć - mogą być pamięci, zasilacz, kondziołki na płycie itp. albo problem "softowy".
Zacząłbym od sprawdzenia sprzętu. Odpal memtesta ( http://www.memtest.org/ ) na noc i zobacz czy się nie wysypuje.
DLXXX etc.
Skontaktuj się z nami