Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Portret

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Myślę że jako obraz w pokoju ten obraz o wiele lepiej się prezentuje niż jako fotografia zamieszczona na forum. Jest to obraz w bardzo konkretnym tradycyjnym stylu, osadzony w zupełnie innym kontekście. I jako ozdoba pokoju prezentuje się bardzo dobrze. Jest zmysłowy i ma bardzo delikatny klimat. Ale to tak samo jak ze zdjęciami mojej rodziny jakie mam porozwieszane na ścianach w moim domu. Nigdy bym ich się nie odważył pokazywać na forum. I na odwrót - zdjęcia uważane za ciekawe na forum nigdy by nie pasowały na moją rodzinną ścianę. Zupełnie inna konwencja, inne oczekiwania i standardy.
    Tu się zgadzam ze światło, ma rację,przyklasnę także jego pierwszej wypowiedzi.
    Uważam, iż odbiór tego zdjęcia jest inny niż byłby odbiór samego obrazu.
    jednakże to wszystko kwestia gustu i wrażliwości na różne składowe obrazu czy fotografii.
    Dla mnie kolory na zdjęciu są jednak za mocno jaskrawe, za dużo światła, które dominuje,
    jest jakby trochę nienaturalnie mocne ( świeca ?).
    jeszcze jedna sprawa, mówisz, iż nie chciałaś pokazać faktury farby olejnej, dlaczego?
    Może fotografia zyskałaby więcej. Sam robiłem fotokopie olejów na płótnie,
    i podstawowym warunkiem było uwypuklenie, że to właśnie obraz olejny.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzejp Zobacz posta
    Dla mnie kolory na zdjęciu są jednak za mocno jaskrawe, za dużo światła, które dominuje,
    jest jakby trochę nienaturalnie mocne ( świeca ?)
    Nic nie kombinowałam z obróbką zdjęcia obrazu, to jest odzwierciedlenie obrazu, po prostu taki jest - jaskrawy.

Cytat Zamieszczone przez andrzejp Zobacz posta
    ...jeszcze jedna sprawa, mówisz, iż nie chciałaś pokazać faktury farby olejnej, dlaczego?
    Może fotografia zyskałaby więcej. Sam robiłem fotokopie olejów na płótnie,
    i podstawowym warunkiem było uwypuklenie, że to właśnie obraz olejny.
    Jak robiłam ujęcie, gdzie była widoczna faktura płótna, to od razu pokazywało mi się odbicie i widoczne było jak przepał. Nie wiem w czym jest problem, werniks na obraz był nałożony prawie 2 lata temu, może za małe leżanko do fotografowania płótna? Będę zobowiązana za podpowiedź jak to zrobić, aby na zdjęciu była widoczna faktura obrazu bez uszczerbku walorów .

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów