czy ktos wie ile kosztuje ekspertyza przez naprawa aparatu po gwarancji?
Szukaj
czy ktos wie ile kosztuje ekspertyza przez naprawa aparatu po gwarancji?
Nikon
Mnie nikon odpisał 90zł.
D80 N18-70mm N50mm/1.8D SB-900
A w Fixation - ekspertyza (i to od reki robiona) za 0gbp (a co za tym idzie - 0pln, 0rmb, 0euro, 0 kazdej innej waluty). Niewazne czy gwarancja czy po gwarancji.
Jednak w oficjalnym info na stronie zastrzegaja sobie mozliwosc skasowania jakiejs oplaty manipulacyjnej
za kosztorys jesli nie zdecydujesz sie na naprawe.
U mnie nie wspomnieli ani slowa o zadnych oplatach za estimate jezeli nie zgodze sie naprawic gadzetu. Ale to nic - nawet jesli to 25gb+10gbp+vat (o czym wspominaja w FAQ, ale nie wiem czy to o to chodzi dokladnie bo gadka o insurance letter, a nie o samym estimate) to i tak wole zrobic to u nich![]()
![]()
I od reki robia oczywiscie estimate sprzetu przyniesionego osobiscie (tak jak ja to zrobilem - trzeba tylko trafic na technika). Reszta wycen robiona jest w ciagu 48h.
Zamieszczone przez fixationuk
Ostatnio edytowane przez shaolin ; 30-11-2009 o 12:31
zgadza sie 90zl. wysyłka do UK chyba wyjdzie drożej (w dwie strony). Body D80 nie jest warte takich kosztów.
Nikon
Ale za to sumaryczna naprawa (zaryzykowałbym stwierdzenie) wyjdzie taniej![]()
D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200
jak napraw będzie ponad 500zl to sobie podaruje i dobije body
Nikon
hmm mi przyslasli kosztorys i jest tam ze jak nie zdecyduje sie na naprawę to koszt serwisowy to 30zl
Nikon
Zdaję sobie sprawę, że czas pracy technika /specjalisty/ kosztuje. Obojętnie jednak jak podchodzić do sprawy - szanująca się, renomowana firma nie powinna golić siana za ekspertyzy. Za transport tak - za "obejrzenie sprzętu" - nie. Takie czasy.
Sadzę, iż wystarczyłby jeden dodatkowy serwis Nikona w Polsce respektujący naprawy gwarancyjne - a obecny szybko by stracił klientów.
Tutaj jest... podpis
Skontaktuj się z nami