Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Domyślnie

Mialem stycznosc z monitorem Appla o ktorym piszesz (16:10). Oczywiscie trudno tu mowic o pracy, przez chwile obserwowalem spoosb swiecenia tego panela. Jestem nim mocno oczarowany. Do tej pory uwazalem ze nic nie jest jeszcze w stanie zastapic CRT (sam pracuje na 21" Trinitronie). Tu zaczalem sie zastanawiac. Jesli jest to panel w pelni kalibrowaly to dla mnie jest to juz mocny argument. Nie wiem natomiast jak jest z tzw. rozdzielczoscia natywna ktora rozumiem jako wymuszona przez panel. Na pewno jednak zainteresowal mnie wreszcie ten rynek. Nie jestem jednak z stanie doradzic ani su, ani obiektywnie, mimo to zazdroszcze decyzjie bo kazda podjeta zadowolilaby mnie w 100%

Domyślnie

Pracuje na takim monitorze w domu (20") i jest to pierwszy LCD, ktory mi sie podoba... Moze nie ma odwzorowania kolorow takich jak Barco, ale nie ma tez bledow wyswietlania starszych LCDkow, np "solaryzacji cieni". Najwazniejsze jednak jest to ze jest STABILNY... tzn raz dobrze skalibrowany nie zmienia wyswietlania. W pracy mam do czynienia z monitorami Barco i LaCie (CRT) i najwiekszym problemem jest brak powtarzalnosci w wyswietlaniu, tzn kalibracja mocno zmienia sie w czasie.
    Co do dokladniej kalibracji LCDka, to nie jest to latwa sprawa, ale przy odrobinie cierpliwosci mozna uzyskac dobre efekty, zwlaszcza jezeli uzyjemy softu, ktory pozwoli na reczna korekcje tej czesci profilu, ktora jest odpowiedzialna za przejscie z Lab do RGB. Wiem ze reczne grzebanie w profilu nie jest super profesjonalne, ale u mnie sie to dobrze sprawdza.
    Odpowiadajac na pytanie: Ja bym wyprobowal wersje C

[ Dodano: Czw Mar 24, 2005 5:23 pm ]
    Cytat Zamieszczone przez Jacklon
    Ja pracowalem na Apple Cinema Display 23'' oraz 30''. Wrazenia sa bardzo pozytywne, ale mimo wszystko troszke odczuwalem zmeczenie wzroku przy pracy w nocy. LaCie i Barco bez wzgledu na pore dnia (oczywiscie przy odpowienim ustawieniu monitora wzgledem padajacego swiatla) wyswietlaja obraz rownomiernie i nie czuje zmeczenia.
    hmmm... mam dokladnie odmienne wrazenia. Najbardziej mi meczyl wzrok Barco z nizszej serii (personal line... albo jakos tak podobnie). Byl strasznie niestabilny, obraz falowal i migal bardzo mocno... Totalne rozczarowanie!!! Pozniej byl LaCie (blue III chyba) - obraz stabilniejszy, juz tak mocno nie migal... ale meczyl bardziej niz LCD
    Pozdrawiam Giuppo

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów