Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Monitor do pracy...

Witam wszystkich!
    Z poczatku zafascynowala mnie nowa seria Apple Cinema Display HD (glownie wersj 23''). Niby "pierwszy" monitor LCD w pelni kalibrowalny, "idealne" oddanie barw itp... Cena ?6k pln. Wszystko bylo super do czasu jak nie zobaczylem LaCie Blue IV. Sony Artisan ponoc wymieka przy nim. Ja nie naleze do osob, ktore odczuja roznice miedzy Barco a LaCie, wiedz dla mnie to jest juz hi-end. No i pytanie brzmi: co lepiej zestawic
    a) LaCie 22'' + cos mniejszego na palety i przyborniki
    b) samo LaCie 22''
    c) LCD (Apple) 23'' 16:10
    d) LCD Apple + cos malego na przyborniki

Najwazniejsza rzecz: jak juz robic taki wydatek to nie po to by sprzet zmienic po roku czy dwoch. To raczej ma byc monitor na kilka lat.

Z czego Wy korzystacie? Jaki jest Wasz stosunek do kalibratorow? U mnie docelowo proof'y beda z Epsona 4000 wiec pewno RIP dojdzie...

Pozdrawiam
    M Dabrowski

Domyślnie

z tego co wiem to na forum była już kiedyś mowa o monitorach, kto jakich używa, jakie sa polecane... może poszukaj
    boli mnie kolano czasem

Domyślnie

Oooo to ja przepraszam, uciekam do archiwum.

Niestety w groups.google tutaj jest bezsilny i poszedlem na latwizne, wiec prosze o wybaczenie

Marcin

Domyślnie

Goldie o monitorach już było - ale raczej w niższej klasie, nie za taką cenę...

lepiej niech ktoś się tu wypowie....
    Ania - miłośniczka stałek i szerokiego kąta
    moja strona: www.annaborowy.pl
    mój blog: http://annaborowy.wordpress.com/

Domyślnie

oooo to ja przepraszam, fauix pas było czy raczej ujdzie mi to płazem ?
    boli mnie kolano czasem

Domyślnie

LCD-ków bym nie brał... te, które dorównują zwykłym monitorom zaczynają się chyba od 20000... mamy w pracy Lacie 19" (są chyba na kineskopach Mitsubishi) i wyświetlają obraz całkiem nieźle...
    Pozdrawiam
    Maciej

Domyślnie

Nie wiem czy ktokolwiek sie wypowie bo chyba nie ma na forum uzytkownikow monitorow LCD z profesjonalnej serii (cena). Bylo troche o CRT.
    Pozdrawiam Karol

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Ja mam pięcioletni monitor 15" jakiejś egzotycznej firmy HIVISION. Trochę ma problemy z kablem zasilającym i jak coś się pokrzywi to latają grube pasy Ale jak kabel dobrze ułozony, to obraz wyswietla bardzo ładnie Kolorowo i ostro!

Pozdrawiam
    Dziad Borowinowy

Domyślnie

Ja pracowalem na Apple Cinema Display 23'' oraz 30''. Wrazenia sa bardzo pozytywne, ale mimo wszystko troszke odczuwalem zmeczenie wzroku przy pracy w nocy. LaCie i Barco bez wzgledu na pore dnia (oczywiscie przy odpowienim ustawieniu monitora wzgledem padajacego swiatla) wyswietlaja obraz rownomiernie i nie czuje zmeczenia.
    Niby jest ogolny zachwyt tymi monitorami Apple'a. Mamy jeszcze serie Color Edge Eizo. Czy warto jest placic za format 16:10 i czy przypadkiem nie doplacamy jeszcze gorsza jakoscia obrazu?

Wiecie, klient nie odczuje pewno tego calego zabiegu upiekszajacego jego obraz, tu raczej jest pytanie o komfort pracy...

Marcin

Domyślnie

Tak, ale wiekszosc z nas jest amatorami, bardziej zacieklymi lub mniej.
    Monitor sluzy do wielu celow nie tylko do zdjec, ja jestem zadowolony z LCD
    z nizszej polki, mi to wystarczy (Samsung 710N).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów