Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Poprawianie cery

W jakimś wątku natrafiłem na takie sformułowanie:
    Warstwa wypelniona kolorem skory w trybie color + maska

I nie za bardzo mogę zaskoczyć jak taką warstwę stworzyć. Tzn. nadać nowej warstwie kolor wybrany z fragmentu np. twarzy. Jeśli ktoś z Was może mi rozjaśnić w głowie to będę wdzięczny.

Domyślnie

nowa warstwa -> edit -> fill -> wybierasz COLOR z rozwijanej listy, pojawia CI się okno z paletą kolorów oraz aktywnym narzędziem pipeta. Pobierasz tym narzędziem kolor ze skóry twarzy i klikasz OK. Nowa warstwa zostaje wypełniona tym kolorem, który wybrałeś. Przechodzisz do palety warstw, zaznaczasz tę warstwę, którą wypełniłeś kolorem, wybierasz z rozwijanej listy na górze palety tryb COLOR (na samym dole). Dodajesz maskę warstwy, maskujesz odpowiednio aby warstwa pokrywała jedynie skórę, dopasowujesz krycie warstwy (opacity, wartość procentowa w palecie warstw) i już...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Busik Zobacz posta
    W jakimś wątku natrafiłem na takie sformułowanie:
    Warstwa wypelniona kolorem skory w trybie color + maska
    Trochę lipa z tego wyjdzie, bo kolor w różnych miejscach będzie inny, zależy od tego jakie miejsce twarzy i jak jest oświetlone.
    Próbuj "kroplomierzem" pomierzyć, szybko się o tym przekonasz.

Zdaje się że nic nie zastąpi "stempelka"

Domyślnie

potwierdzam, metoda dość śliska i mało uniwersalna. Troche więcej bawienia, ale moim zdaniem również stempelek zda lepiej egzamin. Powodzenia
    Zwyczajny jak kiełbasa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andy_O Zobacz posta
    Trochę lipa z tego wyjdzie, bo kolor w różnych miejscach będzie inny, zależy od tego jakie miejsce twarzy i jak jest oświetlone.
    Próbuj "kroplomierzem" pomierzyć, szybko się o tym przekonasz.
    Ze sie wypowiem, bo autor pytania odnosil sie do opisu z mojego minitutka tu na forum. O to wlasnie chodzilo, zeby pobrac kolor skory najbardziej skore przypominajacy, a "malowanie" tymze mialo zminimalizowac "sinice" na fragmenty skory, ktore takowy odcien mialy.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Twórczy nie będę

http://psd.tutsplus.com/photo-effect...al-retouching/

http://www.smashingmagazine.com/2008...hop-tutorials/

Ja osobiście jestem pod tym względem leniem i prymitywem obróbkowym Stempel + Dynamic Skin Softener z pakietu NIK

Domyślnie

Dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi. No to trzeba na ostro się brać za naukę języka Szekspira...

Uprawnienia umieszczania postów