Szukaj
Mnie się zdjęcia nie podobają - przyciasne kadry, nieuzasadnione cięcia, brutalnie dopalane lampą, z 2-ki także ostrość gdzieś uciekła,
1-ka zbyt kontrastowa, 2-ka razi nienaturalną barwą oczu. Kurcze dużo tych minusów, ale tak ja to widzę
Moja rada - nie męczyć się w mieszkaniu tylko zabrać dzieciaki w plener, do parku, lasu czy gdzieś tam. Zapiąć 50-kę i fotki się same porobią![]()
D50 i parę klamotów l
Zapraszam na TMS fotogaleria
Witam.
Wg mnie 1 lepsza, w 2 ani kadr ani ostrość mi nie podchodzi. Pozdrawiam.
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
mnie skos nie przeszkadza, tylko cięcia prawej i góry, moim zdaniem niepotrzebne,
bo albo coś tniesz zdecydowanie, albo wcale.
A jak już jesteśmy przy 2-ce to zobacz jak lewe oko małego uciekło Ci z GO, łatwo się na to złapać przy portretowych przysłonach![]()
D50 i parę klamotów l
Zapraszam na TMS fotogaleria
Ostrość to chyba nie wszystko na zdjęciu, a czy nieudane, czy udane to po jest forum żeby się dowiedzieć a nie chwalić swoimi pracami !!!
Forum to nie Sąd Ostateczny. ani żadna wyrocznia.
Ilu użytkowników tyle zdań. Każdy inaczej ocenia, każdy ma inne kryteria.
To że, kilka osób napisze "podoba mi się" nie oznacza, że fotka jest dobra. To, że kilka osób napisze "nie podoba mi się" nie oznacza, że fotka jest zła.
Sam powinieneś wiedzieć, co chcesz przedstawić na fotografii, jeżeli efekt końcowy jest taki jaki sobie założyłeś, to jest dobra fotka, w przeciwnym wypadku, no cóż ... Delete i robisz następne.
Aparat, dwie stałki i lampa.
Ale są tu ludzie z większym doświadczeniem i wiedzą i chętnie słucham rad dotyczących moich zdjęć
Skontaktuj się z nami