Można można, tylko po co?
Szukaj
Ja nie twierdziłem że zdjęcie było prostowane. Znam Sandomierz i jego zabytki, zarówno te nad jak i pod ziemne. (Zresztą tam w okolicy jest wiele podziemi z czego nie wszystkie udostępnione do zwiedzania). Po prostu wieża leci w prawo, łańcuch w lewo, budynek ratusza sprawia wrażenie jakby rozszerzał się ku górze (może jest to spowodowane przechyleniem łańcucha, a może pochyłością rynku), w skutek czego całość wygląda trochę nienaturalnie.
A tak przy okazji - przy jakiej ogniskowej było robione to zdjęcie?
Jak na taką ogniskową to i tak prosto wyszło.
Pozdrawiam i czekam na więcej z Sandomierza np. widok na dachy starówki ze szczytu bramy lub miasto od strony Wisły.
Nie mam kadrów o których wspominasz, ale ...
NIKON
To co zostało z Sandomierskiego Zamku nie jest cudem architektury, ale niebo za nim..., hmmm... bardzo ciekawe.
Widzę że będąc w Ujeździe nie odpuściłeś Sandomierzowi. A zahaczyłeś o Opatów z jego podziemiami i inne okoliczne miasteczka? Warto tam pojechać, zwłaszcza na wiosnę gdy kwitną sady. Można jeździć od miasta do miasta wśród ukwieconych drzew.
Nooo widzę moje miasteczkoJeśli chodzi o 1 to mam zastrzeżenie do wieży ratusza - szeroki kąt ją deko zmasakrował, choć to nie Twoja wina, bo na brzegach kadru 10mm robi swoje. Jeśli chodzi o 2 to podoba mi się, najbardziej oczywiście niebo
![]()
Dziwnym nie jest
nie byłem w Sandomierzu, już gdzieś o tym wspominałem, nad czym ubolewam. Zwykle jest tak, że jak posadzka opada, to kamienice nie maja prawa mieć okien i drzwi na jednym poziomie, tylko schodkowo schodzą, może stąd taki mój odbiór tego zdjęcia, popatrzcie na prawą stronę w głębi. No nie pasi mi to i koniec, ale nie polemizuję dłużej, bo nie byłem i moja wyobraźnia też jest ograniczona
pozdrawiam autora, pokój, mam nadzieję?
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
galu44, a czemu niby nie mają prawa?Zwykle jest tak, że jak posadzka opada, to kamienice nie maja prawa mieć okien i drzwi na jednym poziomie, tylko schodkowo schodzą,
W Warszawie nie ma tego typu ulic? W Poznaniu jest całkiem sporo, raczej powszechne w starym budownictwie. Ot po prostu na jednym piętrze jest suteryna i parter![]()
Skontaktuj się z nami