Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Gokart

Domyślnie Gokart

I jak byście ocenili taką fotkę?

Domyślnie

Bardzo przecietna, winieta zbyteczna, dynamika żadna, BW słaby, zjarana w wielu miejscach. Jakość ogólna na niskim poziomie. No i kadr mógłby być lepszy. Z lewej i dołu możnaby ciachnąć z 5%, byłoby centralnie.

Domyślnie

Paweł, zdjęcie trochę by zyskało jakby samochodzik był ostry chociaż. Tak jak kolega powyżej napisał, coś nie tak z WB, wygląda jakbyś skomponował je z 2 róznych zdjęć z róznym balansem.
    A w moim całkiem prywatnym odczuciu winietki pasują raczej do zdjęć stonowanych, statycznych... lekko melancholijnych ale to moje zdanie.

pzdr
    mati

Domyślnie

Pokażecie co można wydobyć z takiego zdjęcia? Poniżej link do oryginał. Zdjęcie jest w jpg bo niestety innego nie mam.

http://img402.imageshack.us/img402/4411/obraz022c.jpg

Domyślnie

Słabe zdjęcie, nie da sie z niego nic porządnego wyczarować moim zdaniem.

Domyślnie

Przy kartach warto spróbować panoramowania.
    Można uzyskać ciekawe efekty...
    puszka | obiektyw | lampa | filtr | statyw | torba | literatura | plany | zbieram kasę na czas...

Domyślnie

W tą stronę jakoś chyba, tylko pamiętaj, że to nie receptura dla każdego zdjęcia. Btw, to z komórki jest?

pzdr
    mati

Domyślnie

Nie pomogło ta obróbka. Wygląda ewidentnie photoshopowane. :/

Domyślnie

Najprościej krytykować, Mati przynajmniej spróbował pomóc i pokazał jak inaczej można obrobić takie zdjęcie. A komentarze w stylu "Słabe zdjęcie, nie da sie z niego nic porządnego wyczarować moim zdaniem. " przypominają mi trochę to powiedzenie ze słabą baletnicą

Dzięki Mati za rady.

Domyślnie

Nie ma sprawy Paweł.

Cytat Zamieszczone przez IaceQ Zobacz posta
    Nie pomogło ta obróbka. Wygląda ewidentnie photoshopowane. :/
    Ale o co Ci chodzi teraz? Że nie ma detali liści w tle? Czy o co chodzi? Zrobiłem to, żeby pokazać koledze kierunek, który moim zdaniem jest dobry, zresztą jak ktoś napisał powyżej 'panoramowanie', więc nie tylko moim zdaniem.
    A przed obróbką wygląda jak z fotka.pl. Teraz co gorsze?
    Napisałeś, według mnie słusznie, o wadach zdjęcia, ale nie podpowiedziałeś koledze nic, co mogłoby wpłynąć na zrobienie przez niego lepszego zdjęcia następnym razem.
    Żeby zabłysnąć jest jedna rada - nasmarować się margaryną i stanąć pod latarnią - nie bierz tego do siebie, jest tu ostatnio kilku wszystkowiedzących, ustawicznie rozpie...ch każdą dyskusję, więc może reaguję przesadnie.
    Wierzę, że napisałeś, to co napisałeś pod wpływem impulsu i będziesz mógł udzielić koledze kilku bardziej konstruktywnych rad.

pozdrawiam
    mati

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów