Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Capture NX trial - 0 days remaining

Ściągnęłam sobie 2 tygodnie temu Capture NX2 trial wraz z aktualizacjami do 2.2.2.
    Dzisiaj przy uruchomieniu było wyraźnie napisane w oknie powitalnym, że zostało ponad 40 dni,
    a po jakimś czasie użytkowania programu, zawiesił sie i nie można było nawet "zabić" procesu.
    Po restarcie już sie nie chce uruchomić, bo "pozostało 0 dni".
    O co tu chodzi ?

W ogóle ten program sie strasznie muli, ciągle coś nie tak, a nie miałam nawet szansy, żeby sie z nim zaprzyjaźnić . I jak tu wydać te 700 zł na oryginał ??
    Nikon

Domyślnie

Daga, było trochę wątków na forum na temat tego programu. Można go przyśpieszyć wgrywając określone biblioteki systemowe. Korzystam z triala od ponad miesiąca i nie mam raczej z nim problemów. Jak chcesz to mogę podesłać konkretne biblioteki do zainstalowania.

Domyślnie

po cóż mi biblioteki, skoro program już nie działa...?
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    Ściągnęłam sobie 2 tygodnie temu Capture NX2 trial wraz z aktualizacjami do 2.2.2.
    Dzisiaj przy uruchomieniu było wyraźnie napisane w oknie powitalnym, że zostało ponad 40 dni,
    a po jakimś czasie użytkowania programu, zawiesił sie i nie można było nawet "zabić" procesu.
    Po restarcie już sie nie chce uruchomić, bo "pozostało 0 dni".
    O co tu chodzi ?

W ogóle ten program sie strasznie muli, ciągle coś nie tak, a nie miałam nawet szansy, żeby sie z nim zaprzyjaźnić . I jak tu wydać te 700 zł na oryginał ??
    no jeśli było 40 to dziwne. Ale jeśli nie jesteś pewien - to CNX ma taką dziwną właściwość że informacje o sobie zapisuje gdzieś głeboko na płycie głównej - bo nawet po formacie dysku pamietał dane. I w tym przypadku jak miałeś wcześniej nawet niższa wersję - no to policzył, zsumował, i odmawia pracy.

Dodam iz miałem jeszcze starego Captura od wersji 1.3 do 4.4 teraz NX i szybki to on nie jest, i muli ale na słabych konfiguracjach. Na 4 GB RAMU będzie działał wystarczająco komfortowo i stabilnie - właściwie problemów poważniejszej odmowy pracy to miałem kilka przez parę lat. Jednym słowem nie jest taki zły, natomiast - bezdyskusyjnie - daje najlepsze efekty końcowe dla obrabianych obrazków z nikonowskich puszek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    po cóż mi biblioteki, skoro program już nie działa...?

Po to, że możesz ponowić cały proces instalacji. I zobaczyć jaki będzie efekt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    no jeśli było 40 to dziwne. Ale jeśli nie jesteś pewien - to CNX ma taką dziwną właściwość że informacje o sobie zapisuje gdzieś głeboko na płycie głównej - bo nawet po formacie dysku pamietał dane. I w tym przypadku jak miałeś wcześniej nawet niższa wersję - no to policzył, zsumował, i odmawia pracy.

Dodam iz miałem jeszcze starego Captura od wersji 1.3 do 4.4 teraz NX i szybki to on nie jest, i muli ale na słabych konfiguracjach. Na 4 GB RAMU będzie działał wystarczająco komfortowo i stabilnie - właściwie problemów poważniejszej odmowy pracy to miałem kilka przez parę lat. Jednym słowem nie jest taki zły, natomiast - bezdyskusyjnie - daje najlepsze efekty końcowe dla obrabianych obrazków z nikonowskich puszek.
    A może po prostu generuje identyfikator instalacji na podstawie parametrów sprzętu i przesyła dane do producenta, że na takim sprzęcie została zainstalowana wersja trial z określoną datą. Na tej samej zasadzie działają zabezpieczenia MS.

Domyślnie

Jest inaczej: CNX ma zaszyty algorytm akceleracji elektronów, dzięki czemu potrafi wystrzelić elektron ze ścieżki na płycie głównej. Zazwyczaj pomiędzy BIOSem a slotem RAMu gdzieś. I ten elektron przycupuje pomiędzy ścieżkami gotowy na zapytania od innego elektrona wystrzelonego przez wspomniany algorytm z CNX, czy jakiś już pomiędzy ścieżkami przycupnięty koczuje. Jeśli nie - to się osadza. Jeśli tak - wraca i CNX przestaje działać. Możliwe, że masz płytę zainstalowaną pod kątem, przez co elektron nie może się osadzić i ześlizguje się spowrotem. Na to bym stawiał

Adobe z tego co kojarzę zapisuje informacje o swoim sofcie gdzieś w okolicach master boot rekordu. Może CNX też?
    Pusta torba team
    BLOG

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Może CNX też?
    CNX robi mniej więcej tak, jak napisał rlat.

Domyślnie

Czyli wymiana pewnych podzespołów załatwia sprawę i trial liczy się od nowa?
    Pusta torba team
    BLOG

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów