Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Capture NX mac

Domyślnie Capture NX mac

Z pyatniem odnośnie Capture NX 1.3.5 w wersji Mac. Mam zablokowaną możliwość zapisu w głównym katalogu dysku C:Czy z tego powodu przy obrabianiu fot w momencie zapisu wywala komunikat, że nie można zapisać pliku, jednak go zapisuje. Tworzy sobie jakiś plik temp? Nie jest to może jakaś koszmarna dysfunkcja, jednak drażni a przede wszystkim jak będzie jakiś problem z zapisem faktycznie to nie odróżnię go od tego - pozornego braku zapisu. Poza tym z systemem 10.5.7 Viev NX w wersji bodajże ostatniej (ale w przedostatniej także) za pierwszym odpaleniem programu się wywala. Następne już są OK
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Co to jest dysk C: na Macu?

Domyślnie

Odpowiednik C:, czyli Macintosh HD

Domyślnie

U mnie wszystko zapisuje się w Mac HD bez żadnego problemu, czy to na laptopie, czy na stacjonarnym MacPro. Może był jakiś problem (błąd) podczas instalacji?
    Podczas prawie 10cioletniej eksploatacji maców (G4, G5, IntelMac) nigdy nie miałem problemów z softem Nikona.

Domyślnie

Otóż program pracuje prawidłowo. Mam po prostu na służbowym laptopie zablokowane pisanie bezpośrednio na Macintosh HD. I chciałbym wiedzieć, czy odblokowanie możliwości zapisu usunie problem, a tak powinno się zdarzuć jeśli program tworzy plik tymczasowy w głównym katalogu dysku.

Domyślnie

Cóż, musisz znaleźć kogoś, kto jest w podobnej sytuacji do Twojej.
    Nigdy nie miałem zablokowanego dostępu do jakielkowiek części dysku, więc nie pomogę niestety...

Good Luck!

Uprawnienia umieszczania postów