Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trucker2005 Zobacz posta
    ale wydaje mi się ża autor rysował przy pomocy szkła zeissa
    A mi się wydaje że była to 24/1.4L albo 35/1.4L

Domyślnie

A to nie ta słynna "plastyka" przypadkiem
    FX był i się zmył...

Domyślnie !!!

Cytat Zamieszczone przez kochel11 Zobacz posta
    no właśnie chodzi mi o tą obróbkę....co i jak.
    Baiwłam się warstwami ale nie udało mi się uzyskać takiego efektu..
    .. to tak jakbyś powiedziała że bawiłaś się strunami od gitary i szukasz pomysłu jak zagrać Erica Clapton'a!
    Długo by tu gadać, chłopaki już pisali, pierwsza sprawa to sprzęt, znajomość technicznego aspektu fotografii,
    kolejna sprawa to photoshop i nie zabawa w warstwy!
    Polecam poczytanie o RAW'ach i sposobach pracy z nimi.
    ArtBlog - moje początki
    D90 / T17-50 / N35 / SB600 / parasolki, statywy i inne graty /

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arthuros Zobacz posta
    ...pierwsza sprawa to sprzęt, znajomość technicznego aspektu fotografii,
    kolejna sprawa to photoshop i nie zabawa w warstwy!
    Polecam poczytanie o RAW'ach i sposobach pracy z nimi.
    Tak tak... oczywiście...
    Nie zapomniałeś o czymś jeszcze?

Do Autorki tegoż wątku.
    A mogłabyś pokazać fotografię, którą starasz się doprowadzić do podobnego wyglądu jak te zlinkowane?

Domyślnie

[QUOTE=samek;1606925]Tak tak... oczywiście...
    Nie zapomniałeś o czymś jeszcze?

z pewnością o czymś zapomniałem ...
    fotografia sztuką jest, nie da się tak w jednym wątku, od tego jest cale to forum ..
    a o czym według Ciebie zapomniałem ?
    ArtBlog - moje początki
    D90 / T17-50 / N35 / SB600 / parasolki, statywy i inne graty /

Domyślnie

Tak mnie się zdaję, że jak talentu nie staje, to można jeszcze krzywymi w warstwie 'Lightness' próbować wyciągnąć takie światełko. Dodatkowo warstwa blur/Soft Light czy jakoś i już.. jest baza żeby zacząć kombinować

pzdr
    mati

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Obróbka nie jest receptą na wszystko. Czy to co wymieniłem oprócz obróbki jest dobre? Bo jeśli nie to...
    brawo - bo właśnie co raz widzę więcej osób, które już nie przejmuje się zdjęciami - tylko jak je obrobić

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    przede wszystkim jak zauwazyl mpwt to jest potrzebny bardzo dobry material wyjsciowy do obrobki, o czym coraz czesciej sie zapomina

a po co dobry materiał, skoro można poprosić TUTKA, a już mówiąc dalej, jeśli ktoś przez "parę" lat dochodził do techniki w fotografii (prawdopodobnie zaczynał jeszcze na taśmie i zrobił ich tyle, że dziś by dom za to kupił), później poznawał PS od podstaw i starał na nim się zrobić coś innego niż wszyscy, a teraz ma oddać swoją tajemnicę - swoje godziny nauki i pracy, a jeszcze słyszy "jak fajnie obrobione" a nie zrobione zostało dobre foto - to wybacz, ja bym nie odpowiedział....sory......bo bym czuł się lekko obrażony
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    brawo - bo właśnie co raz widzę więcej osób, które już nie przejmuje się zdjęciami - tylko jak je obrobić

a po co dobry materiał, skoro można poprosić TUTKA, a już mówiąc dalej, jeśli ktoś przez "parę" lat dochodził do techniki w fotografii (prawdopodobnie zaczynał jeszcze na taśmie i zrobił ich tyle, że dziś by dom za to kupił), później poznawał PS od podstaw i starał na nim się zrobić coś innego niż wszyscy, a teraz ma oddać swoją tajemnicę - swoje godziny nauki i pracy, a jeszcze słyszy "jak fajnie obrobione" a nie zrobione zostało dobre foto - to wybacz, ja bym nie odpowiedział....sory......bo bym czuł się lekko obrażony
    Dobrze mowisz
    Obrobka z bardzo dobrych zdjec robi rewelacyjne, ale zwykle zdjecie po chwili w photoshopie nie stanie sie swietne.
    Musi byc pomysl, cos co przyciaga wzrok, ciekawa prezentacja. Obrobka pomaga zaakcentowac pewne rzeczy, zmienic zdjecie tak by bardziej przypominalo nasza wizje.

Domyślnie

Dokładnie... sam bardzo często spotykam się z opiniami że foto nie musi być dobrze wykadrowane, nie musi być nawet ostre - bo po co jak "przecież to się później na kompie obrobi"... dobre zdjęcie można zrobić tylko z dobrego materiału - w przeciwnym wypadku to jest już ratowanie zdjęcia obróbką a nie obróbka wg mnie
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów