Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    Pomijając to, że jak już tu zaznaczono ta fota na BW nie za bardzo się nadaje to po za niebem całkiem zgrabnie to wyszło. Niebo jak dla mnie jest za jasne/za blade...
    Dzieki
    Co do nieba to wlasnie posypalo sie strasznie i dlatego zostawilem tak blado....co by nie szumilo za bardzo

Domyślnie

E tam bw wszędzie pasuje Mz konwersja jest ok., jest parę przyciemnych miejsc na krzaczkach ale mi to akurat nie przeszkadza, jedynie uwagi miałbym do nieba, zdało by się trochę ciemniejsze.

Domyślnie

A mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy cóż to za obróbka ?

I co to znaczy B&W po kalibracji wygląda jak powinno ?

Nie wiem czy można tak:
    Co Ty myślisz o takiej wersji ?
    jeśli ktoś się w życiu nie urżnął znaczy, że zmarł przedwcześnie - House MD

Domyślnie

No to moze teraz?

Cytat Zamieszczone przez Magdoc Zobacz posta
    A mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy cóż to za obróbka ?

I co to znaczy B&W po kalibracji wygląda jak powinno ?

Zadna tajemnica....konwersja w NXie i punktowo poprawki jasnosci i kontrastu

A co do wygladu B&W po kalibracji........no teraz BW ktore prezentowane jest na forum ma odpowiedni kontrast i odcien szarosci......wczesniej wpadalo mi wszystko w lekki niebieski a co do kontrastu nie bylem pewien.....teraz jestem

Twoja wersja jest troche za ciemna jak dla mnie.....wlasnie od tego chcialem odejsc....

Domyślnie

Jak uważasz -

inho - B&W to w grayskale przez lab i takie tam coby nie było niebieskie ...

Czy moja wersja jest za ciemna ---- ja lubię mroki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magdoc Zobacz posta
    inho - B&W to w grayskale przez lab i takie tam coby nie było niebieskie ...
    No i masz racje ale monitor bez kalibracji pokazywal mi lekko niebieskawy odcien i nie podchodzilo mi tak jak teraz kiedy widze to w pozadnych odcieniach szarosci

Domyślnie

Aaaa - już teraz wiem - o jaką kalibrację chodziło - dlatego wcześniej pytałem

Domyślnie

Poprawka lepsza
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

Konwersja faktycznie - zawiera czarny i bialy wiec z definicji wszystko pasuje. W odbiorze tez pasuje. Nie pasuje natomiast to B&W w tym konkretnym kadrze. Jesli nie jest to samotne drzewko w pochmurny dzien to jqa jedenak bede glosowal za wersja w technikolorze

Domyślnie

Bardzo fajna obróbka, zrobiona ze smakiem. Mi akurat pasuje ten kadr w BW.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów