Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Rolki Rolki

Domyślnie Rolki Rolki

kilka ostanich fot, prosze o krytyke lub ewentualne pochwaly

1.
    2.
    3.

Domyślnie

nr 1 wyglada nawet ciekawie (gdzie to? )
    W 2 uciales porecz i przez to zdjecie mocno na tym ucierpialo
    W 3 (prawa strona) uciete ladowanie i chyba poczatek poreczy

pzdr

Domyślnie

Po pierwsze nie ma ostrości
    Jedyneczka najlepsza za kadr i faja miejscówkę jak by to zdjęcia miała ostrość była by mega
    Dwójka mi się nie podoba wcale przepalenie i nie ostrość psuje to zdjęcie
    Trójeczka po lewej była by lepsza gdyby było widać więcej zejścia

Ale sam walcze z tematyką rolkową więc pozdrawiam

Domyślnie

wg mnie nie tyle brak ostrości co poruszone ze względu na czas synchro. Wygląda na to że lampa Cię pokonała
    3 fajnie pokazana, ale niestety szumy szumy, rozmycie i słaby kontrast robią swoje. Ale jak na początek ok

Domyślnie

trójka najbardziej

Domyślnie

Ja jak miałbym wybierać, wziąłbym nr.3 (ale tylko prawą stronę). Nr. 1 mi się nie podoba, bo jestem minimalistą i lubię czyste kadry, a ten jest zawalony że szok. Nr. 2 za Tommym. Przepalone mocno, ani początku nie widać ani nic, nie ostre.

Przede wszystkim popracuj nad ostrością. Dlaczego czasy migawki masz 1/200 skoro możesz z nimi zejść nawet do 1/320 w tych okolicznościach. Przy takiej fotografii liczy się każdy ułamek sekundy. Myśl tez trochę więcej jak tu zrobić zdjęcie w narzuconych przez pogodę warunkach. Ja osobiście bym w życiu nie podchodził nawet do tego zdjęcia nr. 2 z takim sprzętem. Żeby się przbić przeć ostre słońce, to nie taka lada gratka (porozmawiaj o tym z Tommym, bo ma swoim portfolio fajne ujęcia pod ostre słońce, świetnie doświetlone). No i popracuj nad czystością kadru. Jak nie wiesz co to znaczy to pooglądaj fotki Kuby (mojego idola rolkowych fotek) www.kubaurbanczyk.pl.

Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia

Domyślnie

Zgadzam sie z przedpiszca, ze na 3 fotce prawa czesc jest najciekawsza. To za sprawa cienia, to dzieki podzialowi na underground i upperground

Domyślnie

na 3 fajny jest ten efekt cienia

Domyślnie

ad 1. elegancko, zbalansowales fajnie kadr ta sciana po prawej, jest dynamicznie, triczek ok, razi szlaban po lewej - moze ciut zbyt szeroki kadr ?

ad 2. no nie wiem, sprawia wrazenie przypadkowego troche

ad 3. prawa czesc tej foty moze byc powodem do ... smutku - ze tak to zawaliles
    mam na mysli kadr glownie (i swiatlo) - jesli robisz zdjecia "rolkom" to rob rolkom: w tym konkretnym przypadku uciecie poreczy (i mocne jej niedoswietlenie) niestety dyskfalifikuje ta (notabene naprawde zachecajaca) fote
    wroc tam jesli masz mozliwosc, przytnij troche to miasto na gorze /nie ono tu najwazniejsze/ i (albo przedewszystkim) pokaz cala porecz - zdjecie zdecydowanie ma potencjal!

podoba sie, kombinuj!

Uprawnienia umieszczania postów