Witam mam pytanie odnosnie obiektywu dla zdjec krajobrazowych i architektury bo nie ukrywam ze takie mnie interesuja, a ze jestem amatorem w tej dziedzinie to zasiegam wiedzy na tym forum u kolegow bardziej doswiadczonych w tych sprawach Mianowicie interesuje mnie obiektyw Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3,5-5,6G ED VR tak jak pisalem czy jest to wystarczajacy obiektyw do tego typu zdjec czy nie ? a moze polecacie cos innego w podobnych cenach ?? Prosze o rade bo patrzac na opinie o tym obiektywie to wydaje mi sie on dobrym obiektywem tym bardziej ze nie kosztuje az tyle bo 850zł jak na poczatek mojej przygody ze zdjeciami to wystarczajacy koszt tak mi sie wydaje. Teraz prosze o wasze rady czy warto czy bedzie lepszy od mojego kitowego 18-55 VR ? Acha jeszcze jedno moze dla was dosc blachy problem ale dla mnie nie zrozumialy jak poznac ilokrotny zoom ma dany obiektyw bo z tego co wyczytalem ten 18-105 ma 5,6 krotny zoom a ile ma moj kitowy 18-55 nie mam pojecia. Sorry za tak duzy post i tyle pytan ale od tego chyba jest forum co nie ??? aby sie radzic profesjonalistow
Pozdrawiam afi21...