Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91

Wątek: d4

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez farizer Zobacz posta
    ..z maksymalną czułością ISO 102400. Jednak jak donosi źródło tej informacji, jakość zdjęć na najwyższej czułości będzie zbliżona do tego, co obecnie prezentuje D3s na ISO 25600.
    Taaak. Podobnie jak D3s miał byc o 2 EV lepszy od D3. Ja nie wiem skąd się w ludziach bierze tyle naiwności. A D3 i D3s to było tyle samo MPx. Przy zwiększeniu do 18 MPx trzeba się mdlić by szumy nie wzrosły, bo nie ma co marzyc o tym, by zmalały.
    Proszę popatrzeć na starą i nowa piątkę canona, które to body dzieli wiele, wiele lat. Stara piątka ma per piksel mniejsze szumy niż nowa.
    W kolejnych aparatach poprawy w szumach się mozna spodziewać, ale na poziomie kilkunastu, może 20% - przy takiej samej wielkości piksela. Przy drobniejszych pikselach szumy będa rosły. No chyba, że nikon zrobi natywne ISO 400, ale mam nadzieję, że tam ktoś ma jeszcze jakieś resztki rozumu i takich jaj nie zrobi. Ale skoro kolejne body mają mieć więcej MPx, to spadku szumów się nie nalezy spodziewać. D3(s)/D700 być może już na zawsze pozostaną najmniej szumiącymi aparatami w historii (tzn do czasu przeskoku na jakąś kolejną technologię)
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 22-11-2009 o 21:26
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów