Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Własne studio

Domyślnie Własne studio

Witam serdecznie wszystkich!
    Piszę u Was na forum drugi raz, z kolejnym dosyć intrygującym pytaniem. Ostatnio miałem problemy z fotografią ślubną... jakoś sobie poradziłem...

Dziś pojawia się kolejny problem:
    Jako, że mam do zagospodarowania trochę miejsca na "strychu", gdzie będę musiał obić miejscami sklejkami, aby podczas fotografowania nie wiało po nogach, chcę stworzyć studio.
    Ok do rzeczy:

Chcę od podstaw w dosyć niskich kosztach (1000-1500zł), zrobić niewielkie "studio" fotograficzne... właściwie interesowałoby mnie jedynie statywy na lampy, na tła (czarne [i jakie jeszcze proponujecie])...

Dlatego też kieruję tutaj, ów pytanie...

Jakie najlepiej lampy proponujecie (miło widziane aukcje), jakiej wielkości studio itp...

Jestem "młodym" fotografem amatorem... więc właściwie każda informacja bardzo się przyda.

W miarę możliwości (jutro), postaram się zrobić kilka zdjęć, z miejsca gdzie ma być umieszczone studio.

Domyślnie

a czt w ogole masz juz jakis sprzet? czy cale oswietlenie kompletujesz od zera?
    Nikon D3s,D800, N14-24f2.8, N35f1.4, N50f1.4, N85f1.4, SB-700,900 i inne graty

Domyślnie

Wszystko od podstaw...
    Jednak dziś dopiero sprawdziłem wysokość i po prostu się zawiodłem...
    Wygląda na to, że póki co będę sobie musiał odpuścić.
    Dlaczego?

Przestrzeni mam pełno, jednak wysokość zostawia wiele do życzenia, ponieważ jest 2m20cm + do tego dochodzą 15-20 cm belki od dachu, które idą pod kątem - czyli mamy do czynienia z trójkątem prostokątnym Ów belki są w odstępie do 30-40 cm...
    Po prostu, dach mam spadkowy i raczej nie wyjdzie to "studio".

Co najgorsze, nie mam żadnego innego pomysłu, gdzie mógłbym umiejscowić...
    Ostatnio edytowane przez Beneq ; 23-11-2009 o 20:25

Domyślnie

Sorry, że jeszcze raz - ale wdzięczny byłbym za odp.
    Bo chyba nie warto robić 2m tła (wys)??

Domyślnie

no to nie rob tla tylko wykorzystaj ten dach kreatywnie kto powiedzial ze modelka ma byc na bialym tle skoro jak najbardziej moze sie opierac o taka deche ? ja tam lubie takie hmm strychowo nastrojowe klimaty
    D300, D200, S5 PRO, Mamiya RZ67 PRO i 645 PROTL, SB600, S24-70, S70-200, S120-400, N50/1.8, Metz 45CL4, Vivi285

Domyślnie

Ok strych strychem, jednak tam dosyć mało światła wpada - jedno okno

Sam nie wiem co robić... zainwestowałbym przynajmniej w jakieś w 2 lampy i jakoś już sobie ogarnął to tło... ;>

Znalazłem jakiś tam zestaw:
    http://allegro.pl/item818392520_zest...l_futeral.html (nie wiem czy warty $, jednak mam pytanie)
    Czy dobrze wyczytałem, że on jest regulowany góra/dół??

Właściwie, to gdyby ktoś zechciał się zainteresować moim "problemem". Ponieważ chcę ciekawie przeznaczyć pieniądze - a znam siebie i wiem, że mogę na duperele je wydać...
    Ostatnio edytowane przez Beneq ; 23-11-2009 o 23:53

Domyślnie

Ten zestaw jest ok, zreszta wyboru duzego nie ma jesli ma byc nie na stale. Albo taki zestaw albo autopole
    przy czym autopole wykorzystasz tylko tam gdzie jest sufit

Domyślnie

Niekoniecznie. Są opcjonalne nóżki do autopola, można je wtedy postawić wszędzie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Niekoniecznie. Są opcjonalne nóżki do autopola, można je wtedy postawić wszędzie.
    o to nie wiedzialem, a jak ze stabilnoscia?

Domyślnie

bardzo dobrze, te nogi mają chyba po 1 m, więc rozstawia się je szeroko.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów