Szukaj
Mi nic nie przeszkadza, prawie - ładny kadr, ładne kolorki, ale brakuje mi tylko prostowania wody, albo prostowania kolumn.![]()
Ostatnio edytowane przez barbi ; 19-11-2009 o 21:23
tych kolumn się nie da wyprostować moim zdaniem. myslę, że konserwator zabytków (chyba jest coś takiego we Włoszech) by się nie zgodził.
mam teraz taki szybki tester - zwalił mi się komp i mam teraz przez środek taką bardzo praktyczną fioletową pionową linię pomocniczą (wiedziałem, że to po coś jest!). mówiąc krótko - co druga kolumna jest pionowa, co druga leci... to chyba nie błąd obiektywu!!
kolory fajne, winieta nie![]()
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
W sumie miałem nawet w pierwszym poście zadać takie pytanie "czy nie za dużo dołu?"bo sam mam niejakie wątpliwości w tej kwestii
Winieta być musiała bo trzeba było nieco zgasić to pełne słońce
Dzięki za komentarz.
Fajna pocztówka - na tym samym wysiadałem w ub. roku ...![]()
NIKON
Bardzo schludne zdjecie - bdb.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Dzięki za opinie!
Co do prostowania to moim zdaniem to co ma być proste jest proste, natomiast prostowania tego typu zabytkowej architektury się nie podejmuję.To zdjęcie zresztą nie było w żaden sposób prostowane - to co widać dało się zrobić za pomocą obiektywu.
galu - co do winiety to kiedyś gdzieś napisałeś, że generalnie nie lubisz więc przyjmuję twój głos jako nieobiektywny![]()
Fajne wakacyjne zdjecie. Moze w kwadrat?
Skontaktuj się z nami