Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Ławeczka

Domyślnie

Z tą niby mgłą to przekombinowałeś. Jeśli nawet to drzew jest zbyt blisko aby okrywać je mgłą o tej samej gęstości co trzeci plan a poza tym nie mgła nie lubi słoneczka zwłaszcza tak ostrego. Daruj sobie takie eksperymenty tylko jak sam powiedziałeś zaczaj się nad ranem na tą ławeczkę i sam zobaczysz jak się w realu mgła układa.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbed Zobacz posta
    Z tą niby mgłą to przekombinowałeś. Jeśli nawet to drzew jest zbyt blisko aby okrywać je mgłą o tej samej gęstości co trzeci plan a poza tym nie mgła nie lubi słoneczka zwłaszcza tak ostrego. Daruj sobie takie eksperymenty tylko jak sam powiedziałeś zaczaj się nad ranem na tą ławeczkę i sam zobaczysz jak się w realu mgła układa.
    Nie oceniajcie poprawności obróbki. To jest tylko wersja poglądowa. Wiem, że daleko jej do warunków zastanych w realu ( zresztą tylko takie preferuje).
    Chodziło mi o pokazanie, czy takie spojrzenie na tą ławeczkę będzie ciekawsze. Starałem się iść za radami harba (jeżeli chodzi o GO).
    Tak jak powiedziałeś zaczaję się nad ranem i wtedy wstawię co ustrzeliłem .
    Pozdrawiam .
    Ostatnio edytowane przez PABLOOK ; 19-11-2009 o 16:20

Domyślnie

dwojak jako przedstawienie pomysłu na fotę jest ok. kumasz o co chodzi a to wazne - technicznie radzisz sobie dość dobrze

Domyślnie

Wróciłem, spróbowałem jeszcze raz.
    Czy teraz jest lepiej?

Domyślnie

Wydaje się ten o wiele ciekawszy, smaczku dodają na drugim planie spacerujący ludzie, nie podoba mi się bokeh, może użyć trochę blura?
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

mi sie podoba taka GO ale chyba na dole za ostro wyszlo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ART69 Zobacz posta
    Wydaje się ten o wiele ciekawszy, smaczku dodają na drugim planie spacerujący ludzie, nie podoba mi się bokeh, może użyć trochę blura?
    Dzięki Artur! Bokeh wyszedł ze szkła. Nie chciałem używać PS-a.
    Obróbka ograniczyła się właściwie do NX-a.
    Zależało mi na tym, aby efekt był osiągnięty w rzeczywistości, a nie obróbkowo.

Cytat Zamieszczone przez zaza67 Zobacz posta
    mi sie podoba taka GO ale chyba na dole za ostro wyszlo
    Ostro, bo i ostre szkło było .

Dzieki za komentarze.

Pozdrawiam .

Domyślnie

3-ka to juz nie to co mialem nadzieje pokazesz wstepnie prezentujac na 2-ce. Tamten kadr i bardzo wczesny poranek z mgielka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Dzięki Artur! Bokeh wyszedł ze szkła. Nie chciałem używać PS-a.
    Obróbka ograniczyła się właściwie do NX-a.
    Zależało mi na tym, aby efekt był osiągnięty w rzeczywistości, a nie obróbkowo.

Dzieki za komentarze.

Pozdrawiam .
    Oczywiście Twoja decyzja, Nie musisz użyć do tego PS-a, NX też sobie z tym znakomicie poradzi. Wydaje mi się, że to poprawiłoby odbiór zdjęcia IMHO
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów