Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: morze

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Zasadniczo chyba nie pomyle sie wiele jak powiem ze jakies 99,75% zdjec poddawane jest obrobce
    .... prezentowanych na tym forum

Z tym, że to zdjęcie nawet po obróbce nie będzie dobre. Jest to zwykły pstryk, sztampowego do bólu motywu, z serii "moje pierwsze zdjęcie".

Zasadniczo chyba nie pomyle sie wiele jak powiem ze jakies 99,75% fotografów (głównie amatorów, choć nie tylko) wykonało na początku podobne zdjęcie
    Ja sam również Z tym, że by było jeszcze bardziej sztampowo, zostawiłem w kolorze :P Tak czy siak, nie załamuj się i do roboty!
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez mikkay ; 18-11-2009 o 20:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    .... prezentowanych na tym forum
    tyz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Zasadniczo chyba nie pomyle sie wiele jak powiem ze jakies 99,75% fotografów (głównie amatorów, choć nie tylko) wykonało na początku podobne zdjęcie
    ... prezentujacych na tym forum

Posluchaj powyzszych wypowiedzi. O tym zdjeciu w/g mnie po prostu nie warto sie rozpisywac. jego juz nie poprawisz w stopniu, w ktorym mogloby to wplynac na jego odbor.

Trzeba zrobic nowe

Domyślnie

no wszystko rozumiem i nie załamuje się, ale chciałbym wiedzieć co w tym zdjęciu konkretnie jest złego? nie po to zeby go bronić tylko po to żeby wiedzieć na przyszłość jak zrobić zeby wyszło lepiej
    D700, D700, D7000, S24-70/2.8HSM, N18-35, N35/1.8, N85/1.8, SB-900

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

no wszystko rozumiem i nie załamuje się, ale chciałbym wiedzieć co w tym zdjęciu konkretnie jest złego? nie po to zeby go bronić tylko po to żeby wiedzieć na przyszłość jak zrobić zeby wyszło lepiej
    Fotografa to sztuka postrzegania świata który nas otacza. Przede wszystkim szukaj w koło siebie motywu dla swoich fotografii. Nie wymyślaj ich tylko szukaj w koło siebie. Dobrze się rozglądaj, czekaj na dobre/ciekawe światło i rób zdjęcia. Niech to będzie budka telefoniczna lub osiedlowy śmietnik... a i te pokazane w odpowiedni sposób mogą być motywem dla dobrej fotografii.

Domyślnie

wiem że go nie poprawie - i nie chce. Chce wiedzieć co zrobić by nie poprawiać kolejnego które zrobie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez immortal Zobacz posta
    wiem że go nie poprawie - i nie chce. Chce wiedzieć co zrobić by nie poprawiać kolejnego które zrobie...
    1. Dużo czytać o fotografii jako takiej, kompozycji, ekspozycji, etc.
    2. Oglądać prace innych fotografów (i broń cie panie Boże ograniczać się do tego forum). Czytać jak je zrobili, starać się samemu dojść do tego.
    3. Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć.

Nie jesteś pierwszym, który wrzuca jedno zdjęcie i mówi - powiedzcie co zrobić, żeby było lepiej...
    Tu nie ma prostej recepty. Jak masz talent to pozostaje Ci tylko praca, praca, praca... Efekty przyjdą z czasem.

Domyślnie

Nemeth konkretna odpowiedź (jakiej chyba potrzebowałem ) szczególnie to ćwiczyć ćwiczyć ćwiczyć hehhe

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów