Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Paryska warownia

Bry,
    Pierwszy post na forum chociaż czytam je od jakiegoś czasu, więc się przywitać chciałem..

I pierwsze zdjęcie do oceny - takie małe wspomnienie z wakacji

Nikon z Sigmą, Nikkorem i Sabiną
    Pozdrawiam

Domyślnie

Czarne masz to wspomnienie... Niestety, mz to zdjecie jest kompletnie nieudane. Przede wszystkim, za sprawa niefortunnego kadru. Po drugie, obrobka jest niszczaca to zdjecie: smolistoczarne b/w z zafarbem. Mz kosz. Mam nadzieje, ze sie nie obrazisz, tylko bedziesz probowac dalej, bedzie na pewno lepiej.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Rozumiem, że założeniem było uzyskać mocne kontrastowe b/w ale jak już napisał przedpiszca - poszło to zdecydowanie zbyt daleko. Niemniej nie jest to największy problem tego zdjęcia bo to zawsze można poprawić, natomiast kompozycja jest mz niestety niezbyt udana. Nie bardzo wiadomo o co chodzi i co właściwie jest tematem zdjęcia, na pierwszym planie sporo monotonnego muru, cięcia szczególnie dołu i boków sprawiają wrażenie przypadkowych. Nie jest to więc udany kadr, ale kombinuj dalej

Domyślnie

myślałem, że to zburzone od 320 lat
    dorzucę się do uwag, żeby nie było że tylko jaja sobie robię - jest lekko krzywo (w prawo, czyli CW)

ładne niebo
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Dzięki wszystkim za komentarze - wiadomo, od tego są, żeby poprawiać błędy więc nie mam zamiaru się obrażać
    Pytanie co do obróbki, dobry kierunek?

Pozdrawiam

Domyślnie

Wg mnie jest lepiej jeśli chodzi o obróbkę, ale kadrowo trochę niefortunnie.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Kierunek dobry jeśli chodzi o konwersję - od razu zdjęcie jest bardziej czytelne, natomiast kadrowo już tutaj raczej niewiele uratujesz, choć pozbycie się tych gałęzi z lewej trochę uporządkowało sytuację to jednak w kontekście całości niewiele to pomaga. Grunt, że kombinujesz i wyciągasz wnioski na przyszłość

Domyślnie

lepiej
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Dzięki wszystkim, jak widać pochwały od znajomych to nie wszystko

Tak z ciekawości zapytam, czy ktoś ma jakiś pomysł jak mógłbym (na przyszłość ) poprawić taki kadr? szerzej? węziej?
    Pozdrawiam

Domyślnie

Mi się nie podoba ani jeden ani drugi kadr.
    D700+S17-35/2.8-4+N35/1.8+N50/1.8+T28-75/2.8+pt04+sunpaki cztery

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów