Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie D5000 datan na fotkach

Witam.
    Pare dni temu stalem sie szczesliwym (chyba) posiadaczem Nikona d5000, chyba bo troche mnie przeraza obsluga i grubosc instrukcji obslugi ale mysle ze z czasem go opanuje.
    Chcialem sie dowiedziec od nieco bardziej obeznanych w temacie posiadaczy, czy i ewentualnie jak ustawic wyswietlanie daty na zdjeciach??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez danon_d Zobacz posta
    Witam.
    Pare dni temu stalem sie szczesliwym (chyba) posiadaczem Nikona d5000, chyba bo troche mnie przeraza obsluga i grubosc instrukcji obslugi ale mysle ze z czasem go opanuje.
    Chcialem sie dowiedziec od nieco bardziej obeznanych w temacie posiadaczy, czy i ewentualnie jak ustawic wyswietlanie daty na zdjeciach??
    nie ma takiej opcji - nanieść datę (pobraną z Exifa zdjęcia) możesz później w róznorodnych przeglądarkach zdjęć
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Witam, miałem przez jakiś czas ten model Nikon'a i wiem, że można ustawić funkcję wyświetlania daty na zdjęciu (bezpośrednio z puszki). Przeczytaj uważnie instrukcję, ja niestety już nie pamiętam jak to się ustawiało. Pozdrawiam.

Domyślnie

Dzieki za szybka odpowiedz. A jakim programem np. moge to szybko i latwo wykonac?? Chodzi mi zeby na zdjeciu byla mala data np. w kolorze czerwonym, taka jaka wykonuja aparaty kompaktowe.
    Z drugiej strony to troche dziwne ze w aparacie za 2,5tys. zl nie ma takiej opcji :/

Domyślnie

A czemu dziwne? Po co kumu data na zdjęciu...
    Fotografuję w myśli wszystko, co widzę - czyli moje amatorskie "arcydzieła"

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Dzieki za szybka odpowiedz. A jakim programem np. moge to szybko i latwo wykonac?? Chodzi mi zeby na zdjeciu byla mala data np. w kolorze czerwonym, taka jaka wykonuja aparaty kompaktowe.
    Z drugiej strony to troche dziwne ze w aparacie za 2,5tys. zl nie ma takiej opcji :/
    99% luster nie ma takiej opcji. Po kiego Ci to wogóle?

A czemu dziwne? Po co komu data na zdjęciu...
    Znajomy po kupnie Danona 450d zadzwonił do mnie i się zapytał, gdzie się wyłącza dźwięk przy robieniu zdjęcia...
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Menu--->menu ustawień osobistych--->fotografowanie/wyświetl---->d6 nanoszenie daty

.

Domyślnie

A jakim programem np. moge to szybko i latwo wykonac??
    np IrfanView do tego ustawiasz tma gdzie chcesz.

Rozumiem że coś dokumentujesz i jest Ci to do szczęścia potrzebne to jestem to w stanie zrozumieć ale w innym
    przypadku po co ?
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

pytanie zadane jest chyba oczywiste ? ktoś chce włączyć to się odpowiada ze się wie jak włączyć albo się nie wie ....
    a wycieczki po co to komu potrzebne są trochę nie na miejscu mz.
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PopaY Zobacz posta
    Po co kumu data na zdjęciu...
    O tyle o ile masz fotke na kompie mozna sprawdzic date, a jezeli chcesz wywalac i umiescic zdjecie w klaserze to taka data ma, przynajmniej dla mnie sens i o to wlasnie mi chodzi :]

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów