Close

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 136

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    - Natychmiastowy wgląd do histogramu. Podstawa w trudnych warunkach.
    Kilkanaście lat robienia zdjęć na Nikonie 8008s.
    5-cio polowy matrycowy i ilość zdjęć źle naświetlonych można policzyć na palcach jednej ręki.
    A dziś. Każdy Nikon naświetla inaczej. W słońcu jeden korekcja na +, inny model na -.
    Przy lampie błyskowej ponownie z zależności od modelu inne korekcje.
    Wierz mi, ale krew mnie zalewa z dzisiejszymi aparatami cyfrowymi, bo wprowadzono 1000 polowe inteligentne pomiary światła a wszystko to jedno wielkie g....

Na jakich światłach pracujesz w studio? Czy są to sabinki czy masz oświetlenie studyjne z pilotami?
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Rozmowa z Tobą nie jest przyjemna, bowiem Twój ton nie jest przyjemny. Lubię rozmawiać jak rozmawiąjący swoim tonem i doborem słów okazują sobie szacunek, a nie bluzgają sobie jak dresiarze.
    Tak więc skończmy to proszę.
    nie każdy rozmówca musi być pobłażliwy i miły jak troskliwy miś. Więc nie obrażaj mnie używając epitetów określających debila, bo ani razu nie użyłem "bluzga". Brak argumentów nie jest powodem abyś mnie atakował w tym momencie. Dodam jeszcze, że na szacunek trzeba zapracować, czy jest to życie czy internet nie ma różnicy...

Powodzenia w selektywnym cz/b na kliszy. Nieźle poplamiony musiałbyś mieć ten filtr
    Poplamiony? Chyba ci się coś pomieszało.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teh_14m3 Zobacz posta
    nie każdy rozmówca musi być pobłażliwy i miły jak troskliwy miś. Więc nie obrażaj mnie używając epitetów określających debila, bo ani razu nie użyłem "bluzga". Brak argumentów nie jest powodem abyś mnie atakował w tym momencie. Dodam jeszcze, że na szacunek trzeba zapracować, czy jest to życie czy internet nie ma różnicy...
    OK, zatem sam to wywołałeś. Mówiąc o zasłużeniu sobie na szacunek, postanowiłem więc sprawdzić z kim rozmawiałem i na kogo zmarnowałem swój czas. Wszedłem więc na twoje portfolio ... i rzeczywiście zmarnowałem swój czas.
    Nauczka - zanim wejdziesz w rozmowę z kimkolwiek wpierw sprawdź czy warto...

Nie odpisuj już na moje posty, nasza rozmowa jest zakończona

Domyślnie

OK, zatem sam to wywołałeś. Mówiąc o zasłużeniu sobie na szacunek, postanowiłem więc sprawdzić z kim rozmawiałem i na kogo zmarnowałem swój czas. Wszedłem więc na twoje portfolio ... i rzeczywiście zmarnowałem swój czas.
    Nauczka - zanim wejdziesz w rozmowę z kimkolwiek wpierw sprawdź czy warto...

Nie odpisuj już na moje posty, nasza rozmowa jest zakończona
    moje portfolio? nie wiedziałem, że coś takiego mam

Domyślnie

kolego swiatlo straszne glupoty piszesz

obrazasz pasjonatow fotografii analogowej piszac ze to relikt
    jednoczesnie uwazajac cyfre za swietosc
    nie szanujesz zarowno wielkich mistrzow sprzed wiekow jak i prawdziwych slaw fotograficznych
    (teksty o Adamsie czy Mona Lisie mozna zaliczyc do najglupszych jakie na tym forum padly)

sprobuj "zlapac chwile" np na tetniacych zyciem ulicach azji czy afryki pelnoklatkowa cyfra z jasnym szklem
    wyjecie tej cegly psuje ten jeden jedyny moment szybciej niz ustawisz ostrosc superhiperszybkim autofocusem
    a gdzie mozesz niezauwazony mala, niepozorna leica do woli focic co widac wlasnie na wielu zdjeciach reporterskich

te 3 fotki co wstawiles jako podwaliny swojej tezy ze cyfra bije ba na glowe analog slabiutkie

odnoszac sie do twojego zdania - zobacz jego portfolio nim zaczniesz rozmowe, zajzalem na twoja strone
    coz...
    Ostatnio edytowane przez ranbir kapoor ; 18-11-2009 o 21:33
    Road to Manila

Domyślnie

sa też cyfrowe leici

Rycerz
    Gość

Domyślnie

robi sie nieprzyjemnie może lepiej zakończyc dyskusję?
    kto chce niech używa cyfry, kto chce niech fotografuje analogiem, kto musi niech używa tego i tego i tak w ostatecznym rachunku liczy sie efekt końcowy!

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    robi sie nieprzyjemnie może lepiej zakończyc dyskusję?
    Niestety jest bardzo nieprzyjemnie. Rozmowa z analogowcami jest zawsze jak rozmowa z fanatykami religijnymi. Oni są jedynymi którzy są prawdziwymi fotografami a jak myślisz inaczej to zasługujesz na pogardę.
    Brrrr... Ten ton, ta ironia, ta wyższość, ten sposób prowadzenia rozmowy. Przez tego gościa "teh coś tam" odechciało mi się forum na jakiś czas. Skąd on jest? Co to za jeden? Co to za typ?
    A potem ten drugi jak filip z konopi. Brrrr....
    Bardzo nieprzyjemne doświadczenie...
    Wychodzę z tego wątka.

Domyślnie

Niestety jest bardzo nieprzyjemnie. Rozmowa z analogowcami jest zawsze jak rozmowa z fanatykami religijnymi. Oni są jedynymi którzy są prawdziwymi fotografami a jak myślisz inaczej to zasługujesz na pogardę.
    Widzisz. Problem jest taki, ze to Ty nie widzisz zalet i wad kazdej z technik. Zaczalem dyskutowac z Toba tylko dlatego, ze Twoje ataki wydawaly mi sie bezpodstawne i wynikaly z braku wiedzy w temacie. Podobnie zareagowalbym gdyby jakis "analogowiec" twierdzil, ze zrobi swoim aparatem wszystko to co potrafi technika cyfrowa. Uzywam lub uzywalem aparatow analogowych kazdego foramtu -od 8x11 mm do 8x10 cali, i pelnoklatkowych cyfrowek i widze, jak te dwie techniki ciekawie sie uzupelniaja, wiec wybacz, ze porownanie mnie do fanatyka religijnego troche mnie smuci.

Domyślnie

Swiatlo jak na razie to fanatyzm przebija z Twoich wypowiedzi. I bardzo nieprzyjemny ton. Ale na tym forum to nic nowego. Bez odbioru.

EDIT Wypowiedz rK mozna by uznac za podsumowanie watku

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów