Szukaj
Ostatnio edytowane przez Toroo ; 15-11-2009 o 00:13 Powód: serwer
LR-trzyseta.
D-pierwsze D-drugie Plus...
Zakręcony inaczej prosi o konstruktywność, racjonalizm i rzeczowość.
z tego zestawu podoba mi sie jedynka. ma dosc niebanalny kadr jak na banalne (fotograficznie) miejsce i jest dobra kolorystycznie.
Mogłbys wprawdzie zadbac nieco o perspektywę (waląca sie kamianica z prawej) i darować te kolorowe rameczki, ale to mankamenty do poprawienia.
pozostałe dwa raczej mało interesujące.
I'm not always right, but I'm never wrong...
a mnie niestety nie podchodzi obróbka, niby w dobrym kierunku, ale jednak zbyt agresywna i przez to zubaża naturalność tego miejsca
Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.
1 zmasakrowana jakimś photomatixem... a szkoda, bo kadr mógłby być ciekawy w innej obróbce. pozostałe 2 kiepsko, zupełnie nic interesującego
galeria: http://erde.farmapomyslow.pl/
jak możesz to pokaż w takim razie oryginał bez obróbki. cieni też nie wyciągałeś?
galeria: http://erde.farmapomyslow.pl/
jedynie bonusowe zdjecie jakos mi podchodzi
poza tym obrobka troche przekombinowana i za mocna
I mamy uwierzyć, że d90 prosto z puchy takie obrazki jak na 1 daje?
Masakra. Niestety obróbka sprawia, że strasznie ciężko się te zdjęcia ogląda.
Polecam spróbować jakiejś bardziej neutralnej procedury obróbkowej, bo w takim wydaniu nie wygląda to ciekawie.
pozwole sie jeszcze raz wtrącić.
Oczywiście, ze te zdjecia potraktowano jakims filtrem, czy innymi cudami. Ale co z tego ?
mz granice dobrego gustu, czy estetyki nie zostały tutaj przekroczone.
mało tego, uwazam, ze wizja autora jest interesująca i pokazuje coś inaczej niz na milionach realistycznych ujęć starówki.
Zwróciłbym równiez uwagę, co bardziej ortodoksyjnym kolegom, ze Photomatix, Machineria, czy inne podobne oprogramowanie samo w sobie nie jest dzielem szatana i podobnie jak np prezerwatywa - stosowane z umiarem nie szkodzi
I'm not always right, but I'm never wrong...
Sorki panowie ale nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą obróbką.
Naprawdę nie mam powodu, celu ani interesu nikogo okłamywać.
Piąty rok bawię się na paint shop pro x, a działa on jednak troszkę inaczej od konkurencji.
Fotka #1 naprawdę jest tylko wyprostowana i troszeczkę skadrowana.
Wrzucam dwie połączone.
po lewej (kolorowa ramka) - fotka z forum
po prawej (na czarnym tle) - tylko pomniejszony i delikatnie wyostrzona fotka z "puchy"
Pozdrawiam i dzięki za obejrzenie i komentarz moich pstryków.
Tomek.
LR-trzyseta.
D-pierwsze D-drugie Plus...
Zakręcony inaczej prosi o konstruktywność, racjonalizm i rzeczowość.
Skontaktuj się z nami