Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Marian C.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heroldman Zobacz posta

możesz opisać jak tam świeciłeś?

Dosc duzo zdjec wtedy powstalo ale z tego co pamietam to na tym zdjeciu byla 1 lampa CY100 swiecaca przez parasolke po lewej stronie modela i jedna CY100 z przodu z prawej z plastrem miodu.

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    nadal uwazam iz nic wiecej nie moge napisac o tym zdjeciu jak tylko fajny filtr...

reszta jest zawarta w moim poprzednim komentarzu do postu tego uzytkownika z tym modelem...
    Ow komentarz

ze co ??? a co ma piernik do wiatraka...
    czy robiac zdjecia portretowe nie mozna zorbic zdjeci portretowych sportowca ??
    No merytoryka jak sie patrzy......

Cytat Zamieszczone przez hanibal
    jesli chcesz wiecej wiedzec o zdjeciu zdjeciach zapraszam na prv... tam zazwyczaj tlumacze... co mz jest zle i dobrze.
    Dziekuje uprzejmie za zaproszenie ale jesli mam sie uczyc to preferuje czerpac wiedze od kogos kto daje wyraz jej posiadania.....na przyklad zdjeciami. Twoje niestety, w moim mniemaniu, prawa do nauczania akurat Ci nie daja. Szczegolnie ze jakos prac studyjnych nie zauwazylem. Przepraszam jesli urazilem starego wyjadacza. Pokory troche bym proponowal.....
    Ostatnio edytowane przez Strus ; 14-11-2009 o 15:56

Domyślnie

Bardzo ładny portret.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Dziekuje uprzejmie za zaproszenie ale jesli mam sie uczyc to preferuje czerpac wiedze od kogos kto daje wyraz jej posiadania.....na przyklad zdjeciami. Twoje niestety, w moim mniemaniu, prawa do nauczania akurat Ci nie daja. Szczegolnie ze jakos prac studyjnych nie zauwazylem. Przepraszam jesli urazilem starego wyjadacza. Pokory troche bym proponowal.....
    O LoL... czy ja gdzies napisalem ze chce Cie uczyc ??

i o tym wlasnie mowilem wczesniej po co sie wysilac... skoro i tak koles napisze Ci cos takiego.

a Jesli chodzi o moje zdjecia to ja przeciez jestem powszechnie znany jako Gniotorów...
    ale jesli chcesz mozemy porownac wyniki

a co do pokory to jako uzytkownikowi ktory sam prosi o krytyke i pomoc w jego pracach to proponuje Tobie.
    Bo ja ja mam ale po Twoim komentarzu to chyba Tobie jej brakuje... Mistrzu
    Ostatnio edytowane przez hanibal ; 14-11-2009 o 20:01
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

O LoL... czy ja gdzies napisalem ze chce Cie uczyc ??
    Widac zle odebralem oferte prywatnych konsultacji.

i o tym wlasnie mowilem wczesniej po co sie wysilac... skoro i tak koles napisze Ci cos takiego.
    A nie pomyslales ze gdybys sie wysilil to zbednych komentarzy by nie bylo? Mnie akurat strasznie drazni pisanie o niczym. jak nie masz nic do powiedzenia to milcz. Proste i malo konfliktowe, prawda?

ale jesli chcesz mozemy porownac wyniki
    DAj mi znalezc chwile wolnego czasu i nie widze problemu. Tematem niech bedzie portret w studiu z wykorzystaniem maksymalnie 2 zrodel swiatla. Daj znac jak to widzisz czasowo. Bedziemy sie probowali jakos zgrac.

a co do pokory to jako uzytkownikowi ktory sam prosi o krytyke i pomoc w jego pracach to proponuje Tobie.
    Powiedz gdzie mi jej zabraklo....

A krytyki jak dotad tu nie zauwazylem choc chetnie bym sie dowiedzial co jest na tym zdjeciu zle. Tzn poza wlosami zlewajacymi sie ze sciana. To juz wiem. Nie wiem tylko jak tego w przyszlosci uniknac. Blanda z boku na wlosy? A moze lekko sabina doswietlic? Czy daloby sie moze przestawic jakosc jedna z lamp tak zeby nie ucieklo duzo swiatla z postaci a doswietlic wlosy? Jakies sugestie?

I moze zamiast drzec koty wypowiedz sie merytorycznie. Bedzie to mile widziane.

Oszczędny w słowach Awatar Jachuu
    Miasto
    Sulików k. Zgorzelca

Domyślnie

mnie "razi" ucięcie lewego ramienia modela - niby patrzy w tamtą stronę i co widzi? Widzi, że nie ma ręki (to tak ode mnie Rafał w formie żartu bo coś ostro sobie tutaj rozmawiacie )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Tzn poza wlosami zlewajacymi sie ze sciana. To juz wiem. Nie wiem tylko jak tego w przyszlosci uniknac. Blanda z boku na wlosy? A moze lekko sabina doswietlic? Czy daloby sie moze przestawic jakosc jedna z lamp tak zeby nie ucieklo duzo swiatla z postaci a doswietlic wlosy? Jakies sugestie?
    w grudniu bede dysponowal odpowiednim sprzetem do studia... wiec jak najbardziej .... ustalimy szczegoly w pozniejszym terminie..

co do włosów...
    zastanawia mnie to jak wygladał orginał zdjecia czy włosy tez były " zlane " z tłem ? a moze to wina obrobki...
    moze zastosowac 3 zrodlo swiatła z góry lekko na włosy a jesli nie masz to blenda nad modelem ?
    albo jedna z sabin blizej modela ciut ponad głowa.

i kadr poziomy tu mz za wasko o cieciu ramienia ci napisali... a mnie jeszcze przeszkadza ten ciemny łokiec...
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Oryginal pod tym wzgledem wyglada nieco lepiej. Takze fakt,ze obrobka tu swoje 3 grosze dolozyla. 3 zrodla swiatla mam (2xCY100 + sb800) ale tylko 2 statywy i nie mam co z sabina zrobic poza stawianiem jej na podlodze itp..... Bede musial powalczyc moze z ustawieniem jednej z lamp. Tej z parasolka czyli z lewej.

Co do poziomu - brak technicznych mozliwosci. mam tlo szerokosci 1.75. Przy poziomie obejmujacym wiecej niz twarz mam 2 opcje - albo delikwenta/delikwentke zmieksztalcic w sposob malo subtelny albo probowac potem domalowac tlo. Niestety jak dotad w opcji numero 2 "polegiwalem" regularnie.

TUTAJ na pierwszym zdjeciu jest backstage z innej sesji wiec mozna ocenic warunki w moim "studio"....

Domyślnie

Kup sobie szersze tło i nie marudź :P
    nosce te ipsum

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów