Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Bolków

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Bolków

W nieco innym niż zazwyczaj kadrze....

Domyślnie

mnie się bardzo podoba. widzę to w albumie poświęconym polskim zabytkom. pierwszoplanowy cień dopełnia tej naturalności zdjęcia, takiego zwykłego spojrzenia, które ja osobiście bardzo cenię.

Domyślnie

A jakoś nie jestem przekonany. Drzewa tną fotę na pół, a cień wygląda jak spalona ziemia... Trochę mi się gryzie z tym widoczkiem.
    Canon-Foto-Klub
    C5D, S12-24, C24-70/2.8, C70-200/2.8IS
    Samsung NX10, NX30/2.0, NX18-55 OIS

Domyślnie

Tez bym to widzial bez dolu, ale ciekawie i przyemnie zlapane ogolnie.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Może kilka słów - to znaczy nie chciałbym się ogólnie tłumaczyć bo wiadomo to Wasze zdanie i odbiór Co do kadru - próbowałem kwadratu, gdzieś mz wtedy ta przestrzeń się gubi - może nieco dołu do przycięcia, tu można faktycznie kombinować, na razie zostawiłem oryginalny.
    Co do tego pierwszego planu, byłem świadomy, że będzie wywoływał skrajne odczucia Natomiast to, że wygląda jak spalona ziemia to mz może być problem z kalibracją monitora ponieważ u mnie widzę praktycznie każdy niuans i szczegół w tych cieniach na 1 planie i taki był zamysł. Gdyby pole przed widzem byłoby totalnie bez cienia i jednolicie oświetlone jak te na dalszych planach w ogóle bym nie robił tego zdjęcia. Teraz mz wprowadza to nieco różnorodności do kompozycji.
    Pozdr

Domyślnie

mz widz widzi ta przestrzen kolo zamku , mi sie podoba z tym cieniem bez niego byloby plasko na dole tylko sama rola a tak jest jakas odskocznia

Domyślnie

Ładnie pokazane dołu można deko przyciąć.
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

zooom jak nic!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    a cień wygląda jak spalona ziemia... Trochę mi się gryzie z tym widoczkiem.
    Spalona ziemia

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    może być problem z kalibracją monitora ponieważ u mnie widzę praktycznie każdy niuans i szczegół w tych cieniach na 1 planie
    Dokładnie. Ja również widzę.

Cytat Zamieszczone przez zaza67 Zobacz posta
    mz widz widzi ta przestrzen kolo zamku , mi sie podoba z tym cieniem bez niego byloby plasko
    Zgadzam się.

Moim zdaniem "bardzo inne" spojrzenie na ten zabytek i ciekawe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastian Kraus Zobacz posta
    zooom jak nic!
    Zgadza się

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów