Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Naprawa SB-600

Domyślnie Naprawa SB-600

Witam!

Miesiąc temu zepsuła mi się SB-600. Jako, że jest ona po gwarancji pozwoliłem sobie ją otworzyć. Okazało się, że lampa palnika jest pęknięta. Także wiedziałem, że czeka mnie serwis... Trzy tygodnie temu wysłałem ją na ulicę Postępu i dzisiaj otrzymałem kosztorys. Są w nim następujące pozycje: FRESNEL LENS (19 zł), CASE R UNIT (38 zł), Xe TUBE (38 zł), SCREW (1,88 zł) oraz robocizna za 220 zł! Do tego doliczona jest oczywiście przesyłka i do zapłaty 341,85 zł. Chciałbym się poradzić, czy można gdzieś zrobić to taniej lub dostać taki palnik i wymienić we własnym zakresie. Czekałem 3 tygodnie by mogli sprawdzić to co ja sprawdziłem w 20 minut i wymianę głupiego żarnika wycenili na 340 zł. Ech...
    Czy ktoś z użytkowników naprawiał SB-600 w innym serwisie (jakim) i było taniej?

Domyślnie

Jest takie coś.Ale nie będę ściągać palnika z USA... Palnik z tego co udało mi się znaleźć ma symbol XE701 i jest chyba nie do kupienia w Polsce. A czy da się kupić części, które mam na wykazie, w serwisie? Czy takowej sprzedaży nie prowadzą?

Uprawnienia umieszczania postów