Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: i30

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

seamoon, dzięki za odpowiedź.

Szum trochę widzę tylko na 3 i 4, a oglądałem go na 2-ch monitorach... Więc może mam coś, ale nie z monitorem

Domyślnie

niestety wszelkie pozytywne wrażenia psuje obróbka. Nie wiem po co tak usilnie wyciągałeś cienie, przez to wyglada to dośc sztucznia a dwa tak jak semoon napisał wyszedł potężny szum

Cytat Zamieszczone przez hobbits Zobacz posta
    Szum trochę widzę tylko na 3 i 4, a oglądałem go na 2-ch monitorach... Więc może mam coś, ale nie z monitorem
    szum wyłazi na 1, 2, 3, 4, i 6 z czego 3, 4 i 6 jest najpaskudnieszy
    co so ogladania na dwóch monitorach to już jakiś czas temu się przekonałem że zamiast porównywac wyniki nawet na trzech monitorach to lepiej robic to na jednym ale dobrym i skalibrowanym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarS Zobacz posta
    niestety wszelkie pozytywne wrażenia psuje obróbka. Nie wiem po co tak usilnie wyciągałeś cienie, przez to wyglada to dośc sztucznia a dwa tak jak semoon napisał wyszedł potężny szum

co so ogladania na dwóch monitorach to już jakiś czas temu się przekonałem że zamiast porównywac wyniki nawet na trzech monitorach to lepiej robic to na jednym ale dobrym i skalibrowanym
    Aha, czyli przesadziłem z wyciąganiem z cieni. Spróbuję w weekend wstawić jeszcze wersję z mniej intensywną obróbką.

Jeszcze raz dzięki za podpowiedź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarS Zobacz posta
    Fakt.

Wg. mnie 5 i 9 ma najwięcej udanych detali, ale na 5 spalone niebo, na innych zdjęciach widać jakieś tam chmurki, czyli że jakieś były więc może spróbuj wywołać 5-kę 2 razy - raz dla nieba raz dla pierwszego planu i posklejać wszystko razem.

pzdr
    mati

Uprawnienia umieszczania postów