usunięcia zbędnego śmiecia z dysku i zbędnych wpisów z rejestru Visty. Mój lapek jest już tak zamulony, że nawet na odpalenie go trzeba brać urlop. W stacjonarny używam z powodzeniem Odkurzacza, jednak on nie chodzi z Vistą.
Szukaj
usunięcia zbędnego śmiecia z dysku i zbędnych wpisów z rejestru Visty. Mój lapek jest już tak zamulony, że nawet na odpalenie go trzeba brać urlop. W stacjonarny używam z powodzeniem Odkurzacza, jednak on nie chodzi z Vistą.
Pozdrawiam Tadeusz.
FB
Do usuwania danych z dysku (porządkowania) polecam program Sequoia View. Świetnie ilustruje zajęte miejsce na dysku.
Nikon D80, Nikkor 18-70, Tair 3-S + Fotosnajper
Polecam CCleaner.
a ja mam Advanced System Care Profesional. Program z chipa lub czegoś takiego.
Odzyskał mi w sumie 7 GB z twardziela. Jest zainstalowany na stałe pracuje w tle.
Polecam
mam viste 64, uzywam ccleaner'a i jestem zadowolony![]()
Polecam również CCleaner'a. Prosty, łatwy i przyjemny.
Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30
Dzięki za wszystkie porady. W końcu użyłem ccleaner"a, wywalił 1,5GB śmieci, pogrzebał w rejestrze i lapek odżył.
Pozdrawiam Tadeusz.
FB
Czy czyszczac rejestr robicie tak jak program mowi, czyli przycisk "napraw zaznaczone problemy" od gory do dolu i juz. Nie chcialbym sobie narobic balaganu.
D300 | N35 1.8 | N17-55
Skontaktuj się z nami