Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Ela

Domyślnie Ela

To pierwsze zdjęcie, myślę że jeszcze kilka fot z tego pleneru pokażę. Proszę o szczerą krytykę, wszystkie wskazówki mile widziane. Dla mnie była to pierwsza tego typu sesja z modelką i widzę że cholernie brakuje mi doświadczenie. Zastanawiam się czy istnieją np. książki które traktują o pracy z modelką.

1.

Jeszcze raz proszę o krytykę.

Pozdrawiam
    Jarek

Domyślnie

Jak dla mnie bardzo dobre zdjęcie. Czyste i miłe w odbiorze.

Jedynym drobiazgiem który przykuł moją uwagę to mocno zaciśnięte usta, które nie dodają uroku modelce.
    Chyba że taki był zamiar autora.

Czy próbowałeś wywalić gałązkę z lewego dolnego rogu? Może wówczas było by jeszcze lepiej.
    patrzę, podglądam obserwuję ...

D600 D90 | S15/2.8 | N28/1.8 | S50/1.4 | N85/1.8 | SB-900

Domyślnie

A modelki, która to była sesja? Wygląda na bardzo spiętą - te zaciśnięte usta. Bardzo dobrze złapałeś światło, masz bardzo dobre szkło które ładnie rysuje i ma ładny bokeh - i co ważniejsze widać że panujesz nad tym. Kadr jednak pozostawia wiele do życzenia, chociaż przy tej mimice nic by nie uratowało zdjęcia. Zaczekam na kolejne...
    D90

Domyślnie

Do tej mimika nijak się mają moje zamiary, to jeden z elementów na który nie zwróciłem uwagi, nauczka na przyszłość.

Gałązkę musicie wybaczyć, to wrodzona miłość do natury Przyznam kusiło mnie żeby zabrać się za fotografowanie krajobrazu... te nawyki

Domyślnie

może z innej beczki, przyjmuję, że zgadzam się z komentami pod pierwszym zdjęciem, co do drugiego - zatrudnij modelkę, która wie coś więcej, zapłać jak trzeba i sprawdź czy się wtedy odnajdujesz i czujesz klimat, bo inaczej będzie Ci ciężko prorokować czy temat jest dla Ciebie i czy opłaca się w to wkładać czas...
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez camaxtli85 Zobacz posta
    może z innej beczki, przyjmuję, że zgadzam się z komentami pod pierwszym zdjęciem, co do drugiego - zatrudnij modelkę, która wie coś więcej, zapłać jak trzeba i sprawdź czy się wtedy odnajdujesz i czujesz klimat, bo inaczej będzie Ci ciężko prorokować czy temat jest dla Ciebie i czy opłaca się w to wkładać czas...
    Akurat tu nie mam dylematu, chcę pójść w tym kierunku. W tym kierunku, tz. fotografii ludzi, ponieważ bardzo mnie ta dziedzina foto pociąga. Więc pewny jestem, ze warto jest poświęcać temu czas, początki zawsze są trudne ale myślę, że będzie lepiej.

Oczywiście niedługo spróbuję pracy z doświadczoną modelką, choć i tak docelowo chciałbym fotografować ludzi, którzy doświadczenia przed obiektywem nie mają.

Domyślnie

Co to za szkło? Jak patrze na fotki (szczególnie 1 i 3) - pięknie narysowane
    "Jest sztuką widzenie rzeczy niewidzialnych." Jonathan Swift

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów