Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
    Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie Filtry Singh-Ray czy warto ???

Witam, mam zamiar kupic taki filtr http://www.singh-ray.com/varinduo.html firmy Singh-Ray, moje pytanie jest nastepujace; czy warto dac za ten filterek tyle kasy? I czy ktos mial moze stycznosc z tej firmy filtrami i moze sie wypowiedziec na temat ich jakosci? Ogólnie chodzi mi jaka jakosc jest filtrow Singh-Ray? Czy moze jakas inna firme (dobra jakosciowo) polecacie? Z gory dziekuje za pomoc.

Domyślnie

zasadniczo, to zakup dwoch filtrow osobno nie wychodzi taniej, ale jest duzo lepsza opcja.
    z tego prostego wzgledu, ze takie combo skazuje cie na oba efekty na raz, a nie zawsze
    jest to optymalne.

inna kwestia, ze polary ocieplajace wyszly z obiegu. ich efekt dostatecznie dobrze osiaga
    sie zwyklym polarem i korekta balansu bieli.

Domyślnie

Ja miałem styczność z tymi filtrami w czasie pobytu w USA. Są to b. dobrej jakości filtry, część z nich była projektowana przez ś.p. Galena Rowella. Nie ma się do czego przyczepić, oprócz ceny oczywiście. Jakość na poziomie Heliopana i BW. Ja używałem tylko ich polara, bo wtedy nie było jeszcze duo-filtrów. Może być jeden problem: nie wiem jak z winietowaniem, to szerokość niby dwóch slimów. Jednak, kiedy nakręciłem dwa slimy polary na siebie to winieta, i to dość spora, na szerokim kącie była, praktycznie niewiele się zmieniało przy zmniejszaniu wartości przysłony: http://forum.nikon.org.pl/showthread...=118285&page=2

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Ok, dzieki za informacje Ale chyba jednak sie skusze na ten filterek Jak juz bede mial to napisze jakie wrazenia itp.

Uprawnienia umieszczania postów