Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gusioo Zobacz posta
    W dodatku cały ten tryb zgodności wymaga procesora obsługującego wirtualizację - lepiej sprawę XP załatwić za pomocą VirtualBoxa.
    ale tu nie mam problemu - po co mi tryb xp ? całe oprogramowanie smiga na viście to na w7 tez będzie. Jedynie tylko Nero7 wołało o aktualizacje do wyższej wersji, no i kupiłem, pozostały soft na tyle nowy że nigdy do trybu zgodności z xp nie sięgałem. Ok, rozumiem że Home zadowoli mnie wystarczająco

Domyślnie

Nie wiem po co Tobie, ktoś wcześniej o tym wspomniał to się do tego ustosunkowałem.

Moim zdaniem Home Premium zrobi Ci dobrze.
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Domyślnie

Ja kupiłem Home pemium W7 jest git. A obsługe trybu zgodności XP można sobie zassać z netu, tylko po co?? Nie mam problemów z oprogramowaniem. System jest stabilny, i pewny. Moje zastosowania to grafika, internet, aplikacje biurowe.

Też rozwarzałem zakup Pro, ale 200 pln piechotą nie chodzi, tym bardziej gdy nie korzystam z funkcji dodanych do Pro, ba nigdy nie korzystałem.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    A obsługe trybu zgodności XP można sobie zassać z netu, tylko po co??
    No właśnie, po co? Skoro Home Premium nie ma tego "ficzera".

Jedynym rozwiązaniem (dla 7 HP) byłoby instalowanie VirtualBox, VMWare i stawianie całego systemu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    Ok, rozumiem że Home zadowoli mnie wystarczająco
    Jesli uwazasz, ze tryb zgodnosci bedzie Ci zbedny i nie bedziesz sie wpinal do domeny - ogolnie maszyna nie bedzie pracowac w jakiejs wiekszej sieci, to nie ma sensu wydawac kasy na wiecej niz HP.

Domyślnie

Domeny mają zastosowanie w sieciach firmowych, w których potrzebne jest scentralizowane zarządzanie - nie spotkałem się z prywatną siecią, w której użytkownicy musieliby logować się do domeny.

Nie ma sensu wprowadzać niepotrzebnego zamieszania - o trybie XP również pisałem - trzeba mieć procesor obsługujący wirtualizację. Do zastosowań domowych Home Premium i nic innego.

Domyślnie

Podziwiam odwagę tych, co lubią oddawać swoją elektronikę na eksperymenowanie dla firmy Microsoft
    Wyznaję raczej starą zasadę, że jak coś działa to nie należy tego zmieniać, czy też naprawiać na siłę - tak więc uważam, że jeszcze jest trochę za wcześnie na przesiadkę na W7, w obojętnie jakiej postaci. Za chwilę możesz się zdziwić, że wraz z tą zmianą nie działa sporo Twoich peryferii, od drukarek poczynając, na skanerach skończywszy.
    Warto więc IMHO, poczekać na wersję SE - tak jak było z 98 czy XP (nikt już raczej nie używa przykładowo tej pierwszej wersji XP - wszyscy przesiedli się na SP2, a potem na SP3).
    Samsung GX-1S|D300|SB-800|YH-324 + 327RC2|MeiKe MK-D300|Kata 3N1-30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tok'Ra Zobacz posta
    Podziwiam odwagę tych, co lubią oddawać swoją elektronikę na eksperymenowanie dla firmy Microsoft
    Wyznaję raczej starą zasadę, że jak coś działa to nie należy tego zmieniać, czy też naprawiać na siłę - tak więc uważam, że jeszcze jest trochę za wcześnie na przesiadkę na W7, w obojętnie jakiej postaci. Za chwilę możesz się zdziwić, że wraz z tą zmianą nie działa sporo Twoich peryferii, od drukarek poczynając, na skanerach skończywszy.
    Warto więc IMHO, poczekać na wersję SE - tak jak było z 98 czy XP (nikt już raczej nie używa przykładowo tej pierwszej wersji XP - wszyscy przesiedli się na SP2, a potem na SP3).
    Jak masz starszawy sprzęt - to może się tak zdarzyć. Jak masz w miarę nowy, to raczej nie powino byc problemów.
    Np. ja swoją drukarkę HP Photosmart kupowałem kiedy Win7 nie byo nawet na horyzoncie.
    Niemniej już w wersji beta Windows7 potrafił na niej drukować, a w dniu premery HP udostępniło komplet sterowników dedykowanych do tej drukarki.

Najlepiej sprawdzić na stronie M$ oraz producenta sprzętu, jak wygląda wsparcie dla Win7. Zresztą czasem brak oficjalnego wsparcia nie oznacza tragedii. Np. Pentagram/Qstarz na swoich stronach milczy na temat wsparcia dataloger'ów do Win7. Niemniej sterowniki do Visty działają doskonale - sprawdzone w boju.
    Nikon D300 ; Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX ; Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM; AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G; Metz 58 AF-1 MECABLITZ; Coolpix P6000
    http://www.flickr.com/photos/jarek_wt

Domyślnie

Jak wreszcie moloch się zdecyduje na jakiej zasadzie udziela licencji, to może się przesiądę. Nie mam zamiaru wydawać choćby złotówki na licencję z oficjalnej dystrybucji, która jutro może okazać się takim samym piratem jak lewy soft z netu.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Jak wreszcie moloch się zdecyduje na jakiej zasadzie udziela licencji, to może się przesiądę. Nie mam zamiaru wydawać choćby złotówki na licencję z oficjalnej dystrybucji, która jutro może okazać się takim samym piratem jak lewy soft z netu.
    przesadzasz, parę milionów legalnych użytkowników nie ma tego stresu...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów