Szukaj
Zgadza sie.
Tez sie zgadza... choc znam (nieliczne przypadki) u ktorych to nie wystepowalo.
Tu sie nie zgodze. U mnie po 3 latach uzytkownia nic sie nie odkleilo. Wielu kolegow posiadalo to szklo i rowniez nie mieli z tym problemu. Nie znaczy to, ze komus nie moze guma odejsc.
Ciezko juz dostac nowego 18-70. Uzywany chodzi po ~500zl.
Pewnie jakies resztki zostalyW Krakowie w dwoch, prawdopodobnie najwiekszych, sklepach foto nie ma tego szkielka. 18-70 to juz w pewnym sensie leciwa konstrukcja, ma swojego nastepce — N 16-85.
piterdm - owszem ale to też głównie zasługa tego że 18-55VR ludzie często sprzedają po miesiącu czy kilku użytkowania - 18-70 u wielu siedzi w torbie często po kilka lat więc ma kiedy naciągnąć kurzu i nałapać luzu
ozi1024 - no to wiadomoja go wymieniłem na N 24-70/2.8 więc widzę jeszcze większą różnicę
Ja dziś nie kupił bym żadnego kita tylko ten 1k zł zostawił bym i dołożył troszkę do AF-S 50/1.4G lub za 1k zł kupił AF 50/1.4D ew tanio to 50/1.8D i resztę wydał na co innego - kit to kit i zawsze taki będzie - można go sobie zostawić jak się foci np przyrodę długimi tele albo pejzaże bardzo szerokimi kątami i zakresu powiedzmy 18-100(200) używa się sporadycznie - inaczej to i tak będzie kiedyś pierwsza propozycja do wymianyPowiem tak - w cenie 18-70 wolałbym kupić 18-55VR oraz 50/1,8 i dopiero mieć zabawę z GO.![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Skontaktuj się z nami