Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: KIT i 50/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piterdm Zobacz posta
    Wykonanie?
    -ciągnie kurz jak odkurzacz
    -odklejają się gumy
    -luzy, telepotanie

O 18-55 nikt tak nie mówi, jedynie komuś plastikowy bagnet może przeszkadzać, chociaż nie wiem w czym.
    Zgadza się.

Mariusz888 - Miałem na myśli to, że dużą różnicę dopiero się zobaczy jak się kupi 17-50/2,8.

Powiem tak - w cenie 18-70 wolałbym kupić 18-55VR oraz 50/1,8 i dopiero mieć zabawę z GO.

Domyślnie

-ciągnie kurz jak odkurzacz
    Zgadza sie.

-łapie luzy, telepota się
    Tez sie zgadza... choc znam (nieliczne przypadki) u ktorych to nie wystepowalo.

-odklejają się gumy
    Tu sie nie zgodze. U mnie po 3 latach uzytkownia nic sie nie odkleilo. Wielu kolegow posiadalo to szklo i rowniez nie mieli z tym problemu. Nie znaczy to, ze komus nie moze guma odejsc.

Cytat Zamieszczone przez ozi1024 Zobacz posta
    Powiem tak - w cenie 18-70 wolałbym kupić 18-55VR oraz 50/1,8 i dopiero mieć zabawę z GO.
    Ciezko juz dostac nowego 18-70. Uzywany chodzi po ~500zl.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Ciezko juz dostac nowego 18-70.
    Jak to?
    Jest choćby w Fotoklaunie. W Katowicach w SCC stoi na półce za 1099zł.

Domyślnie

Pewnie jakies resztki zostaly W Krakowie w dwoch, prawdopodobnie najwiekszych, sklepach foto nie ma tego szkielka. 18-70 to juz w pewnym sensie leciwa konstrukcja, ma swojego nastepce — N 16-85.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

piterdm - owszem ale to też głównie zasługa tego że 18-55VR ludzie często sprzedają po miesiącu czy kilku użytkowania - 18-70 u wielu siedzi w torbie często po kilka lat więc ma kiedy naciągnąć kurzu i nałapać luzu
    ozi1024 - no to wiadomo ja go wymieniłem na N 24-70/2.8 więc widzę jeszcze większą różnicę
    Ja dziś nie kupił bym żadnego kita tylko ten 1k zł zostawił bym i dołożył troszkę do AF-S 50/1.4G lub za 1k zł kupił AF 50/1.4D ew tanio to 50/1.8D i resztę wydał na co innego - kit to kit i zawsze taki będzie - można go sobie zostawić jak się foci np przyrodę długimi tele albo pejzaże bardzo szerokimi kątami i zakresu powiedzmy 18-100(200) używa się sporadycznie - inaczej to i tak będzie kiedyś pierwsza propozycja do wymiany
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Ja dziś nie kupił bym żadnego kita tylko ten 1k zł zostawił bym i dołożył troszkę do AF-S 50/1.4G lub za 1k zł kupił AF 50/1.4D ew tanio to 50/1.8D i resztę wydał na co innego - kit to kit i zawsze taki będzie - można go sobie zostawić jak się foci np przyrodę długimi tele albo pejzaże bardzo szerokimi kątami i zakresu powiedzmy 18-100(200) używa się sporadycznie - inaczej to i tak będzie kiedyś pierwsza propozycja do wymiany
    To też dobre rozwiązanie.
    Odnośnie 18-70 w FJ - aktualnie nawet w gazetce reklamowej znajduje się on m.in. w zestawie z D300s, więc widać sporo im ich zostało.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów