Kolejna kamieniczka i kolejna proba. Opinie mile widziane.
Szukaj
Kolejna kamieniczka i kolejna proba. Opinie mile widziane.
bdb
Wyraziste, tym nie mniej widziałbym to nieco ciemniej i przez to spokojniej. Ale po prostu ja tak lubię![]()
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
ładna konwersja wyszła :]
"nie pióro czyni obraz lecz malarz"
Pozdro Kuba
Lepiej niż poprzednioLG trochę za jasno jak dla mnie, ale ogólnie pozytywnie.
Dziwnym nie jest
Według mnie super, aczkolwiek faktycznie troche przepalone bo nawet okien nie widac u góry po lewej, jednak zależy jak chciałeś bo tak tez wyglada super.
http://skrety.plfoto.com...upragnione D700 + N20-35 2.8 / S50 1.4 / N80-200 2.8D
Dla mnie jednak przesadziles z kontrastem. Wolalbym widziec ten kadr w bardziej delikatnym, klimatycznym b/w.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Moim zdaniem nie problemem jest tu sam kontrast jako taki.
Choć nie rozumiem akurat takiego posunięcia w tym konkretnym przypadku.
Powiedziałbym raczej, że problem stwarza tutaj wszechobecny (poza podłogą, choć i ta pozostawia wiele do życzenia) brak faktur.
Te elewacje na pewno dają większy popis możliwości.
I generalnie z tego powodu byłbym raczej na nie, choć bardziej za sprawą kierunku wykonania, niż za sprawą samego pomysłu.
Dzieki wszystkim za opinie. Ten mocniejszy konrast jest w pelni zmierzony. No coz, nie ukrywam, ze podoba mi sie tego typu obrobka. Moze nie dokladnie taka jak pokazalem (bo wciaz sie jeszcze ucze) ale cos w tym guscie. Bardziej ostra niz delikatna. Widze i brak faktur i baardzo jasny LG.. dluga droga jeszcze przede mna.
W kazdym badz razie dziekuje za wszystkie uwagi i sugestie.
woda, pokombinuj jeszcze kiedyś w tym duchu. Bo można i high-key'owo (no prawie, że) i z zachowaniem faktur.
Wymaga to oczywiście więcej pracy i pewno więcej warstw dla zrównoważenia pewnych efektów, ale efekt może być ciekawy.
Nie przyszło mi do głowy aby w tym kierunku pójść, raczej ciągnie mnie do lewej strony histogramu![]()
Skontaktuj się z nami