Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Chętnie zainaugurowałbym ogólnopolską kampanię na rzecz nie czepiana się "zbyt gładkich skór i podobnych bzdur".
    Czornyj -- niech ta cera bedzie gladka jak dupa niemowlaka, ale niech to sie nie rzuca w oczy... Nie drazni Cie ten styk konczacej sie twarzy z wlosami (a wlasciwie same te wlosy na styku)? Wlasnie przy nieudolnej obrobce twarzy cos takiego wychodzi...
    Podstawa retuszu -- nie ma byc tego widac!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

stig - odrobinę drażni, ale to zboczenie zawodowe

Wink

Ok, skórę poprawiłem, o 2 w nocy już tego po prostu nie zauważyłem. Przeedytowałem pierwszego posta

Ale muszę przyznać, oczy macie koledzy jak teleskopy Ja po prostu nie widzę takich detali na miniaturkach na forum..
    "Styk włosów z twarzą" - chętnie bym poprawił, ale nic ciekawego tam nie zauważyłem..

Domyślnie

mnie natomiast wyobraznia plata malego figla - przez to, ze nie widac linii jej prawego policzka, mam wrazenie, ze sie on duzo wiekszy i bardziej rozciagniety niz zapewne jest w rzeczywistosci. No i szkoda usmiechu schowanego za kwiatem...
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

No i leżę... Mistrzu... I to oko w którym widać kwiat... Już się nie czepiam
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

A ja jestem na nie. Małe oko (bo razi dużo swiatła). Bardzo nienaturalne - takie zbliżenie bez obróbki pokazywałoby pory na skórze, ale z drugiej strony aż taka gładkośc jest nienaturalna. Wyglada jak spuchnięta.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacek_Z - GO wszystko tłumaczy. Nie rozumiem też problemu światła - nie mrużysz oczu w południe? Czy coś w tym nienaturalnego?
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Bundy - niestety tutaj GO nie wytlumaczy dlaczego oko, rzesy i brwi sa super ostre, natomiast cala skora jest "miekka" (lub zblurowana)... Jesli skora bylaby tylko delikatnie retuszowana, lub wogole nietknieta widzialbys na niej przejscie w ktorym miejscu zaczyna i konczy sie ostrosc...

Jesli chodzi o to zdjecie - na plus tylko kolory... reszta do mnie nie przemawia. Obrobki sie nie czepiam, gdyz sam nie potrafie takich rzeczy w PSie robic, natomiast jak dla mnie wyszedl strasznie nienaturalny crop twarzy... duzo czola u gory i niewiele pod okiem... mam wrazenie jakby przed obiektywem nie stal czlowiek... Wiec uciac w polowie widocznego czola, zjechac z kadrem nizej... no i piekny zoltoczerwony kwiat oraz wloski na czole opuscic i bedzie gicior
    regulamin

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

a skóra to chyba papierem ściernym wyczyszczona
    kadr swietny
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów