Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Ricoh GXR

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pavel_9 Zobacz posta
    Gabarytami to PEN jest niewiele mniejszy od aparatów pokroju e-420, pentax k-m, oczywiscie pojecie niewiele jest wzgledne, ale to pomniejszenie uzyskano poprzez pozbycie sie tak istotnej rzeczy jak wizjer, a skoro tak to ja wolałbym wyswietlacz 2" a wizjer mały bo mały, ale żeby był
    Nie masz racji. Zrób prosty test, spróbuj włożyć do kieszeni kurtki pena z naleśnikiem i małą lustrzankę ze stałką. Przejdź się kawałek, wyciągnij wnioski.

PEN może i mniejszy, ale trzyma się go juz mniej wygodnie. Wyswietlacz 3 cale, ale wizjera brak. Filmy HD--> D5k czy C500D. Cena ~ 3,5 tys najskromniej.
    E-P1 z 14-42 jest do kupienia za około 2600zł.

Powiedzmy sobie szczerze....mało który z nas tj. uzytkowników lustrzanek przerzuci się na taki instrument jak PEN.
    Powiedzmy sobie szczerze, to tylko Twoja opinia. Tak samo jak ludzie dali sobie wmówić, że potrzebują lustrzanki do "robienia dobrych zdjęć", tak samo dadzą sobie wmówić że m4/3 jest trendy, jazzy i robi równie "dobre" zdjęcia. Dla nas z tego będzie taka korzyść, że na rynku będzie większy wybór niż krowiaste lustro albo kompakt z mini-matrycą. Przynajmniej dla mnie, ponieważ ciągle czekam na porządny, kompaktowy aparat z matrycą APS-C, żebym mógł się pozbyć lustra. I patrząc na odzew choćby na tym forum, nie jestem jedyny.
    Ostatnio edytowane przez arturpop ; 11-11-2009 o 13:52

Uprawnienia umieszczania postów