Witam
Spotkala mnie dzis niemala nieprzyjemnosc..dostalem naprawde ogromna iloscia blota w nikona D300 + sigma 70-200 + sb-800.
Zastanawiam sie co teraz zrobic..aparat jest totalnie zawalony piachem tak samo jak i reszta akcesoriow. Problem w tym ze obietyw zaczal delikatnie grzezic podczas obracania pierscieniami jednak poza dzwiekami wszytko ok..Lampie sie nic nie stalo jednak d300 odmowil posluszenstwa..caly panel przyciskow po lewej stronie przestal dzialac..nie mozna uruchomic podgladu ani kasowania zdjec..zadne z pokretel nie dziala..po uruchomieniu non stop pracuje w trybie af-c i bez wciskania spustu szuka ostrosci..
Jedynym plusem jest to ze aparat robi zdjecia..podglad wyswietla na lcd i wyglada na to ze zapisuje wszytko na karcie..
prosze o porade..wysylac aparat do serwisu czy odczekac kilka dni aby moze totalnie wysechl..czy poza autoryzowanym serwisem (ktory z tego co czytam nie spisuje sie najlepiej) mozecie mi cos polecic abo tanio i szybko taki sprzet naprawili? Aparat kupilem jakos w listopadzie tamtego roku. Czy w przypadku gdyby okazalo sie ze jest jeszcze na gwarancji moglbym liczyc na bezplatna naprawe?wkoncu to uszczelniony aparat i nie z najnizszej polki..
Doradzcie mi co z tym fantem zrobic..
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami