Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: We/Wy ........

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastian Kraus Zobacz posta
    po lewej stronie nad horyzontem morze ma dziwny uskok... czyzby statek przeszkadzal i go stepelkiem?
    Sebastian tam się zaczyna "Rów Mariański" ależ wy rozbieracie te fotki na czynniki proste - tak na poważnie całkowicie z lewej jest kawałeczek kolejnego pirsu - falochronu w bardzo dużym oddaleniu może to o to chodzi

pozdro

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

ta rybka na 8.47, to ona czegoś nierówno musi ogonem machła...

nie przejmujcie się
    efekt motyla (to przejdzie)
    obleci glob i za jakiś czas tej latarni tu już nie będzie

Rozmowny Awatar iahveh
    Miasto
    Druga gwiazda na prawo, i prosto, aż do poranka

Domyślnie

Mnie się podoba - ładny, elegancki kadr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Sebastian tam się zaczyna "Rów Mariański" ależ wy rozbieracie te fotki na czynniki proste - tak na poważnie całkowicie z lewej jest kawałeczek kolejnego pirsu - falochronu w bardzo dużym oddaleniu może to o to chodzi

pozdro
    okej przepraszam.... Zdjecie mi sie podoba, jest takie "w twoim stylu" co nie jest zle, ani za dobre jest takie poprostu... no dobre jest.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

ten fragment portowego we/wy W Gdańsku w Górkach Zachodnich (port jachtowy) był nie dawno remontowany
    spójrz na kamienie w tym wątku
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=111415
    nie zdażyły się pokryć "morską patyną" (zdjecia pochodzą z tego samego plenerku) tłumaczyłem kiedyś w wątku zdajsie użytkowniczce Barbi dlaczego ta latarnia na samym końcu falochronu tak intensywnie daje po oczach, a wcześniej zdajsie _ Tomek_ pytał mnie o kolor latarni w porcie Gdańskim (też taki żarówiasty) otuż powtórzę raz jeszcze od niedawna w myśl przepisów UE urządzenia sygnalizacyjne portów morskich i nie tylko maluje się specjalnymi farbami które maja niesamowitą kolorystykę widoczną z bardzo daleka z wiadomych powodów (ja sadzę że są to farby fluorescencyjne) zresztą powiem Ci szczerze ze ja podchodzę do tego inaczej - albo się podoba zdjęcie albo nie, po prostu

pozdrawiam

Janku to się chyba nie zrozumieliśmy. Przecież ja nie kwestionowałem koloru tej pracy, a jedynie chciałem uzasadnić, wyjaśnić Amadeuszowi, różnicę w intensywności nasycenia poszczególnych elementów fotografii (oczywiście moim zdaniem).
    Uważam te kolorki za bardzo naturalne (jak na wszystkich Twoich pracach zresztą). A stwierdzeniem, że światło robi tu grę kolorów, chciałem napisać, że to tylko i wyłącznie perfekcyjne potraktowanie warunków które zastałeś i późniejszej obróbki. Mam nadzieję, że wyjaśniłem z grubsza o co mi chodziło w poście.

Serdecznie pozdrawiam .

P.S. Zdaję sobie sprawę z miejsca w którym jestem, ze swojego małego doświadczenie i dlatego nawet nie ośmieliłbym się krytykować prac Twoich i bardziej doświadczonych kolegów, które są dla wzorcem do naśladowania i nauki . Krytki to na razie mi potrzeba i to takiej konstruktywnej .

Domyślnie

PABLOOK - całkowicie się nie zrozumieliśmy to dość obszerne wyjaśnienie jest adresowane do Amadeusza poza tym jeżeli uwagi są trafne to trzeba je przyjąć z pokorą, ja jako autor często bronię swoich racji ale jezeli uwaga jest zasadna ...... to dlaczego mam się nie przyznać do błędu

Domyślnie

się mnie podobuje

Z jednym malusim ale - kadrowałbym pod większym kątem żeby cypelek na końcu był bardziej po lewej

Oszczędny w słowach Awatar sabs2key
    Miasto
    Biskupiec\Olsztyn

Domyślnie

Świetnie jak zawsze z resztą - no prawie

Domyślnie

PABLOOK - całkowicie się nie zrozumieliśmy to dość obszerne wyjaśnienie jest adresowane do Amadeusza poza tym jeżeli uwagi są trafne to trzeba je przyjąć z pokorą, ja jako autor często bronię swoich racji ale jezeli uwaga jest zasadna ...... to dlaczego mam się nie przyznać do błędu
    No to wszystko jasne. Przywołałeś mój post i dlatego ta pomyłka.
    Miłego wieczoru .

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Kompozycyjnie bardzo ciekawy obraz. Post-procesing też Ci się udał. Ogólnie - przykuwa oko. Gratuluję!

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów