Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Puszcza Bukowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerezano Zobacz posta
    Siatka jest rozłożona w celu "złapania" spadającej bukwi - nasion buka. Po kilkunastu dniach, gdy bukiew opadnie, zwija się siatki i zabiera z lasu. Odwiewa liście, przygotowuje nasiona do przechowania w chłodni
    Pnie są opatulone, żeby dziki nie wsadzały gwizdów tam, gdzie nie trzeba i nie niszczyły siatki.
    No i wszystko jasne .
    Co do zdjęć - wybieram dwójeczkę. Kolorki na +.

Domyślnie

Siatka jest rozłożona w celu "złapania" spadającej bukwi - nasion buka. (...)
    Dzięki za wyjaśnienie, teraz wszystko wiadomo. Przy okazji dowiedziałem się, że buczyna zawiera jakieś szkodliwe paskudztwo, które w dzieciństwie masowo wciągałem w siebie w sezonie buczynowym.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Zabierają żarcie wiewiórkom, szuje jedne. Dwójeczka najbardziej mi się widzi.

Domyślnie

Bardzo ładne kolorki. Jedynka niecodzienna, dalsze przyjemne
    Pozdrawiam
    Canon-Foto-Klub
    C5D, S12-24, C24-70/2.8, C70-200/2.8IS
    Samsung NX10, NX30/2.0, NX18-55 OIS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Dzięki za wyjaśnienie, teraz wszystko wiadomo. Przy okazji dowiedziałem się, że buczyna zawiera jakieś szkodliwe paskudztwo, które w dzieciństwie masowo wciągałem w siebie w sezonie buczynowym.
    Cała przyjemność po mojej stronie
    Bukiew jest dość smaczna, byle nie przesadzić (jak ze wszystkim). Jest w niej alkaloid "fagina", który może powodować nudności, wymioty i ogólny efekt "upojenia" Ale dziki jedzą bukiew pasjami i żyją, nawet nie chodzą potem zygzakiem

Domyślnie

(...) Jest w niej alkaloid "fagina", który może powodować (...) efekt "upojenia" (...)
    Nie pamiętam, żebym był "upojony"... Hmm... Może włąśnie dlatego nie pamiętam...?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

2-ka najlepsza MZ.
    Nikon i parę szkiełek

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów