Może źle patrzę, ale wydaje mi się że ten z pierwszego postu też jest płatny, 15$...
To jest w końcu jakiś darmowy?
Szukaj
Może źle patrzę, ale wydaje mi się że ten z pierwszego postu też jest płatny, 15$...
To jest w końcu jakiś darmowy?
D200 MB-D200 D60 | 35 85 | SB-800
Dobrze patrzysz - niestety, ale od którejś wersji wzwyż kodek zaczął być płatny. Rozwiązanie jest takie - ściągnąć z linka poniżej wersję, która była jeszcze darmowa![]()
wersja (jeszcze) darmowa
Uprzedzam - nie pytajcie o ile jest gorsza/wolniejsza od najnowszej. Działa, nie wymaga opłaty i dla mnie jest wystarczająca do przeglądania na szybko rawów.
Dzięki wielkie!
D200 MB-D200 D60 | 35 85 | SB-800
eh ja mam w końcu wersję 1.5 i właśnie mi demo wygasłomasakra jakaś żeby 32 bit był za free a 64 płatny co to k... ma być za polityka?
![]()
Dzięki za linka ze starszą wersją darmową!![]()
po Czerwonej stronie mocy
Nikon http://greg77.com/
Różnica jest zasadnicza na słabszych komputerach.
Na Eee PC (2gb ram) zainstalowałem zarówno kodeki MS jak i wspomniany wyżej soft.
Kodeki MałoMiękkiego gwarantują osiwienie i ocipienie jednocześnie, podgląd NEFów to koszmar, generowanie obrazu trwa dłużej niż wymiotowanie makaronem spaghetti przez słomkę...
Polecany wyżej sofcik śmiga aż miłoW sam raz do szybkiego podglądania zawartości karty w plenerze, nawet na słabszym sprzęcie
![]()
do przegladania nefow na kalkulatorze to moze i lepszy bedzie ten platny soft, ale na normalnym kompie kodeki MS smigaja az milo. ja np. nie widze zadnego sensu w wywaleniu kasy na cos co mozna (w koncu) miec za darmo.
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
Hyper pare postow wyzej wrzucilem linka do wersji darmowej, wiec jak ktos chce miec za darmo to ma.
Bardziej ciekawi mnie jakie sa wasze odczucia po przesiadce z tego kodeka na ten z MS. Byc moze zrobilem blad bo mialem zainstalowy kodek a doinstalowalem kodek MS i generalnie sposob w jaki generowane byly nefy mnie nie zadowalal i pozostalem przy kodekach niesystemowych. A wy ?
a to przepraszam. nie zauwazylem. ja zainstalowalem tylko kodeki MS i jako, ze mam bardzo mocnego kompa to nie zauwazylem jakiegokolwiek problemu z szybkoscia dzialania.
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
ja też nic nie powiem na temat przesiadki...
na komputerze do obróbki korzystam z Bridgea i nie widzę sensu obwąchiwania innego programu![]()
Skontaktuj się z nami