Jakie polecacie dyfuzowy do lampy błyskowej?
Czy parasolka rozpraszająca zdaje w takich sytuacjach egzamin?
Pozdr.
Szukaj
Jakie polecacie dyfuzowy do lampy błyskowej?
Czy parasolka rozpraszająca zdaje w takich sytuacjach egzamin?
Pozdr.
Parasolka przepuszczająca, lub soft box (ja uzywam reporterskiego 50x50 lub 40x40cm).
Z tego dwojga softbox poręczniejszy jest, ale parasolka daje rade świetlnie świetnie.
Pozdrawiam,
Tomek
TymancjO /Tomasz Tomanek/
głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|"...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson
może nie do końca takie odpowiedzi uczekiwałeś, ale jak tylko się da staram się użyc blendy
sztuczne światło w ostateczności
z lampą błyskowa uzywam czasem parasolki, ale odbijającej i efekty tez są niezłe
choc na wietrze bywa to upierdliwe strasznie
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
Dokladnie, tak samo jak uzywanie blendy na ostrym wietrze. Nie zawsze jest osoba do jej trzymania, wiec chcialem ten problem rozwiazac: lampa+statyw+wyzwolenie radiowe+parasolka rozpraszajaca.
Jaki statyw do lampy i parasolki? Sa jakies specjalne mocowania do tych rzeczy?
Pozdr.
mam nadzieję, że nie naruszam punktu regulaminu, ale jeżeli tak - to najmocniej przepraszam - dobrym rozwiązaniem wydawać by się mogła chinszczyzna od fripersa - np to: http://fripers.pl/product_info.php/i...rowka_23W.html - lub też w wersji bez oprawki i żarówki. dociążasz statyw np. plecakiem i wiatr nie powinien zrobic dużej krzywdy (ale czujny zawsze bądź)
O wlasnie..., o cos takiego mi chodzilo![]()
Jesli chcesz uzywac parasolki na zewnatrz, to przy nawet najmniejszym wiaterku (delikatnych powiewach) i tak musisz miec kogos do trzymania takiego zestawu. Parasolka lapie kazdy najmniejszy ruch powietrza jak zagiel -- nie ma sily, zeby to stalo stabilnie. Chyba, ze faktycznie trafisz taka pogode, ze powietrze wlasciwie "stoi".
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
mozesz jeszcze ku[ic obciazniki do statywu (chyba funsports cos takiego sprzedaje)
co do pytania:
blenda i soft na lampe w roznych konfiguracjach![]()
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
ja uzywam sledzi do namiotu i sznurka, niestety nie zawsze jest ktos kto blende potrzyma
Skontaktuj się z nami